Hepojoen sillan liikuntasauma korjattaneen kevätkesällä

0
Kuvan yläkulmassa näkyy tuo joulun aikaan vaurioitunut liikuntasauma, joka aiheutti alkuun kaistamuutoksia. Nyt ennen korjauksia tieosuudella on alennettu nopeusrajoitus.

Klok-klok kuuluu kolahdus kuuluu edelleen aika voimakkaasti moottoritien sillankorvassa, kun ajaa Paimiosta Turun suuntaan. Väliaikaiset kaistajärjestelyt ovat ohi, mutta kumea ääni kertoo siitä, että liikuntasauma on edelleen rikki. Kumiset osat, jotka joustavat liikkeen mukaan, ovat kuluneet.

– Siksi sillalla on nyt alennettu nopeusrajoitus. Kyseinen joulun jälkeen hajonnut liikuntasauma korjataan kevään korvalla, viimeistään kesällä, kertoo siltainsinööri Ari Salo Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.

Korjauksen käynnistyminen vie aikaa, koska liikuntasaumaan tarvittavien osien toimitusaika on suhteellisen pitkä ja toki työ pitää suunnitellakin. Todennäköisesti työ toteutuu lähempänä kesää.

Itse asiassa elyssä on selvitetty, että nimenomaan tuo kyseinen liikuntasauma on rikki pahimmin, mutta kaksi muutakin saumaa on rikki enemmän tai vähemmän. Neljäs liikuntasauma on korjattu aiemmin.

Liikuntasaumat kuuluvat tällaisiin siltoihin ikäänkuin puskurina maaperään nähden, silta siis joustaa liikenteen ja säätilojen mukaan. Moottoritien molempien kaistojen osalta kyseisellä sillalla tuli nyt ikä vastaan nimenomaan tuossa liikuntasaumalaitteistossa, jossa on kuluva metallinen rullaosa. Ari Salo paljastaa, että itse asiassa korjausta hankaloittaa hiukan se, että alunperin kun silta tehtiin, ei rakenteisiin huomattu jättää tilaa tällaisten kuluvien osien vaihdon helpottamiseksi.

Liikuntasauman korjaukseen Salo arvioi kuluvan noin 100 000 euroa kutakin saumaa kohden.