”Jokainen päivä on lahjaa”

0

Sauvolainen kanttori, musiikin maisteri, aktiivinen kuntapoliitikko ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Silvia Koski täyttää tulevana sunnuntaina 40 vuotta. Hän juhlistaa merkkipäiväänsä järjestämällä elokuvamusiikkimessun Turun Mikaelinkirkossa, jonka seurakunnan kanttorina hän toimii.

Kyseessä on siis jumalanpalvelus täynnä elokuvista tuttua musiikkia. Messu on Silvian itsensä ideoima, ja se järjestettiin ensimmäisen kerran vajaat kolme vuotta sitten. Tuolloin kirkko oli täynnä, ja se tietenkin on toiveena tälläkin kerralla.

– Mietin itsekin tätä 40-vuotisjuhlaa, että vaikka julkisesti tällaisia synttäreitä ei samalla tavoin huomioida kuin viisi- ja kuusikymppisiä, niin kyllä 40 vuotta on myös aika iso juttu. Ja koska elämän jokainen päivä on lahjaa eikä koskaan voi tietää mitä vuosikymmeniä edes näkee, niin siksi pitää juhlia nyt eikä mahdollisesti joskus, kertoo Silvia, joka näkee saavansa näin aloittaa juhlapäivän hienossa ja arvokkaassa miljöössä, musisoiden läheisten ja ystävien kanssa ja kiittäen Luojaa elämän lahjasta.

– On se kuitenkin mukavampaa ja enemmän minua, vaikka vähän haaveilin herääväni synttäriaamuna Disneylandissa, jonne olen pienestä saakka halunnut päästä.

Mikaelinkirkon messussa kajahtavat monet tutut elokuvamusiikkisävelmät aina Frozenista Star Warsiin ja Gladiatorista Nunniin ja konniin.

Silvia Koski on tunnettu genrerajoja rikkovien ja perinteisestä kirkkomusiikista poikkeavien musiikkitilaisuuksien järjestämisestä. Hänen käsialaansa oli myös viime syksynä ilmiöksi noussut ”Bachista Nightwishiin”-konsertti toiveuusintoineen.

– Kun näitä ikävuosia karttuu, näkee työssään yhä selvemmin sen, miten tärkeää musiikin monipuolinen toteuttaminen myös seurakuntatyössä on. Musiikki koskettaa kokonaisvaltaisesti ja sillä on erilaisia ihmisiä yhdistävä voima, toteaa tuleva päivänsankari.

Elokuvamusiikkimessussa saarnaa pastori Jaakko Paakkanen ja liturgina toimii nuorisopastori Jonathan Westergård.

Elokuvamusiikkiin perustuva messu Mikaelinkirkko 19.1. klo 10. Messussa ovat mukana Silvian johtamat kuorot Aboa Gospel ja Vox Michaelis, musiikkievankelista Jippu, urkuri Marko Hakanpää ja Aboa Gospel Band. Messuun on myös tulossa yllätysvierasartisti.

10 nopeaa vastausta

  • Kanttorin työssä minua innostaa luovuuden rajattomuus ja monenlaiset mahdollisuudet kohdata ihmisiä aina konserteista kirkollisiin toimituksiin.
  • Musiikin lajeista on vaikea valita itselleni mieluisinta ja siksi innostunkin eri lajien yhdistelystä, mitä muun muassa elokuvamusiikki tarjoaa.
  • Toisaalta on niin, että myös eri vuodenajat ja elämäntilanteet vaikuttavat musiikkivalintoihin ja siihen minkälainen genre kulloinkin kolahtaa.
  • Koti Sauvossa ja sydän aina siellä missä perhe on. Meillä on koti myös Pohjanmaalla ja tukikohta Helsingissä.
  • Minun mielestäni huumoria ei saisi liikaa pelätä koska muuten se voi kadota kokonaan. Tosikkomaisuus ankeuttaa yhteiskuntaa eikä sille kannata antaa sijaa. Itselle nauraminen on yllättävän vapauttavaa.
  • Poliittinen aktivisuus on kohdallani välttämätöntä niin kauan kun on asioita mitä haluan yhteiskunnassa muuttaa.
  • Minua kismittää usein se, kun ihmiset käyttävät energiaansa sosiaalisessa mediassa negatiivisuuteen ja toisten mollaamiseen.
  • On hyvä, että Sauvosta löytyy laadukas kuntosali.
  • Suosikkini säveltäjien joukosta on kolmikko Hans Zimmer, Karl Jenkins ja Tuomas Holopainen. Zimmeriä en ole valitettavasti vielä päässyt tapaamaan henkilökohtaisesti.
  • Tärkeintä elämässä on rakastaa.