Kaarina-talo on kulttuurikeskus

0
Kaarinan kirjasto- ja kulttuuritoimet yhdistyivät vuonna 2017, ja Kaarina-talosta on muodostunut vilkas tapahtumatalo.

KAARINA Kulttuurikeskukseksi muodostuneessa Kaarina-talossa tapahtuu paljon keväällä 2020. Kaarina-talon konserttisarjassa kuullaan musiikkia laidasta laitaan, Kirjastokeikoilla loistavat paikalliset taitajat ja Runo-Kaarina-festivaali tuo Kaarinaan keskusteluita, esityksiä, elokuvia, työpajoja ja iltaklubeja. Tanssi valtaa Kaarina-talon kansainvälisenä Tanssin päivänä huhtikuun lopussa, jolloin ohjelmassa on muun muassa päivätanssit ja iltadisko nuorisolle.

Konserttisarja alkaa tammikuu lopussa lastenmusiikkilegenda Pentti Rasinkankaan koko perheen keikalla ja jatkuu kuukausittain eri teemoilla. Esimerkiksi toukokuussa juhlistetaan Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin 100-vuotissyntymäpäivää, jolloin ohjelmassa on taiteilijan elämään ja tuotantoon kietoutuvaa puhetta ja musiikkia aina klassisesta pianomusiikista musikaaliohjelmistoon.

Juhannuksen jälkeen Kaarina-talon valtaa Musiikkileiri, joka tuo kaupunkiin lukuisia nuoria muusikoita ympäri Suomen. Ohjelmassa on muun muassa opettajien kamarimusiikkikonsertteja, vaskiyhtyeen soittamat tanssit ja oppilaskonsertteja. Leiri huipentuu sinfoniaorkesterin konsertteihin, jotka kuullaan Kaarinan kirkossa.

Valtakunnallista Runo-Kaarinaa, esikoisrunoilijoille suunnattua kokoelmakilpailua, on järjestetty jo 25 vuoden ajan. Viime vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa Runo-Kaarina-festivaali, joka saa jatkoa tänä vuonna. Valtaosa festivaalin tapahtumista sijoittuu Kaarina-taloon Kaarinan keskustaan, mutta tapahtumia on muuallakin, esimerkiksi Kaarinan kirkossa, ikäihmisten palvelukeskuksissa ja Piikkiön Ihan vaan pubissa.

Kirjastokeikat on Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalveluiden esityssarja, johon ovat saaneet hakea mukaan kaikki entiset ja nykyiset kaarinalaiset, joilla on jotakin esitettävää. Tänä keväänä kuullaan muun muassa Kaarinan-Piikkiön veteraanikuoroa, Mountain Singers -yhtyeen folkia ja musiikkiopiston harpisteja.

Pääkirjaston lasten ja nuorten osaston kevään suurtapaus on vuosittainen helmikuinen Harry Potter -päivä, jonka ohjelmassa on muun muassa kouluihin lajittelu, liekehtivä pikari, lmoittautuminen kolmivelhoturnajaisiin, lohikäärmeiden etsintä, pinssipaja, vedenalainen tehtävä, ennustuspaja, oman räyhääjän askartelu sekä Suuri koulujen välinen tietovisa.

Huhtikuussa ohjelmassa on Prinsessat ja ritarit -tapahtuma, joka tekee Kaarina-talosta satumaailman yhdeksi iltapäiväksi.

Nuorille suunnattuja tanssitapahtumia on kevään aikana kaksi: maaliskuussa Varsinais-Suomen Nuori Kulttuuri Moves -aluetapahtuma ja huhtikuussa Call Out Junior Disco, jossa voi tutustua katutanssiin, miksaukseen, rap-lyriikkaan ja graffitien sketsaukseen.