Kuntsarin joululahjavisa olikin vaikea – paras sai neljä oikein

0

Saimme arvauksia toimitukseen reilut kolmekymmentä. Moni lukija on paljastanut kyllä kurkkineensa lahjatoiveita ja niiden esittäjiä useampaan kertaan, mutta eivät rohjenneet lähettää edes sitä veikkausta. Ensi joulua silmälläpitäen saimme Hille-tontun visasta kuitenkin useita kivoja palautteita, kiitos siis siitä!

Lähimmäksi oikein vastasi paimiolainen Jukka Matinmäki , joka yhdisti neljä toivetta oikeisiin henkilöihin. Jukan lisäksi hyvästä arvailusta arvottiin palkittavaksi myös piikkiöläinen Sari Suni ja paimiolainen Essi Hölsö .

Viereisessä kuvassa on yhdistettu oikeat toiveet ja niiden esittäjät. Olimme kieltämättä heti alkuun hiukan kieroja, kanttori Tiina Ilosen toive oli vaihtoehdoista ensimmäinen eli painotettu hulavanne.

– Rakastin lapsena pyörittää vannetta, hypellä hyppynaruilla, ja on hienoa miten niitä on nykyään aikuisillekin. Hauskuuden lisäksi se on hyvää kuntoilua, hän paljasti.

Taekwondon kuusinkertainen Suomen mestari ja Pohjoismaiden mestari, opiskelija Kia Vuori sai syksyllä ajokortin, joten toive oli luonteva: ikiomalla autolla olisi kiva ajella.

Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja Janne Virtanen toivoi lumista talvea, kuten varmaan moni muukin tälläkin hetkellä. Mutta toive konkretisoitui lumilaudaksi.

Pohjola-vakuutuksen myyntijohtaja Mikko Rosendahl tuumi, että kunnosta on pidettävä huolta, sillä muutoin ei jaksa arjen pyöritystä. Niinpä toive oli uudet lenkkarit tai kuntosalikortti.

Juontaja, kiinteistönvälittäjä Saija Palinin toive oli hyvät langattomat kuulokkeet.

– Että saisin kuunnella lenkillä musiikkia älykelloni kautta. Meidän kiinteistönvälitystoimiston avokonttorissa vastameluominaisuus olisi myös mukava lisä, tuumaili Saija toivetta esittäessään.

Kansanedustaja Esko Kiviranta tuumi käytännöllisesti, että kalossit ovat tarpeen, koska syksy on ollut kovin sateinen.

– Valitettavasti kotimaisia kalosseja ei enää taideta valmistaa, kun Nokian kalossien valmistus loppui jo 1970-luvulla. Silloinen hintaneuvoston hintajaosto ei antanut lupaa korottaa hintaa ja Nokia lopetti valmistuksen, hän muisteli historiaa.

Piikkiöläisen Ihan vaan pubin yrittäjä Sami Elmeranta toivoi hartaasti itselleen personal traineria.

– Joka pakottaa treeneihin eikä kuuntele tekosyitä, hän perusteli.

Paimion elinkeinojohtaja Mika Ingi paljasti, että koska ikää on ja materiaakin, niin joululahjatoiveet ovat yhä enemmän aineettomia. Niinpä hänen toive oli lasten yhteinen jouluesitys.

– Minulla on viisi hyvin ilmaisutaitoista lasta ja toiveeni on heidän toteuttama yhteinen jouluesitys. Musiikkia, runoja ja tietysti huumoria. Se olisi minulle hyvin kallisarvoinen lahja.

Kaarinan hallintojohtaja Päivi Antola toivoi hemmottelulahjakorttia, ja tietenkin mieluiten kaarinalaiseen hoitolaan tai liikkeeseen.

Ravintoloitsija-muusikko Rami Tapper Sauvosta kertoi, että yksi toive hänellä on ollut jo pitkään.

– Pihasaunan terassilla olisi mukava oleilla ja grillailla, mökille kun ei oikein koskaan tunnu ehtivän edes käymään.

Paimion hallintojohtaja Jaana Hölsö tunnetaan liikunnallisena. Jaana lenkkeilee, suunnistaa, hiihtää ja toden totta – soutaa.

– Vuorosoutuvene, ja käytettykin kelpaa!

Taksi- ja viihdealan yrittäjä Toni Pyökäri järjestää festareita, ja varmaan olisi kiva itsekin joskus nauttia musiikista vapaalla. Toiveena siis liput Popedan keikalle.

Hakko Produktionin yrittäjä Elina Hakko hämäsi visailijoita.

– Ammatillisesti ehkä se suurin toive on hevosen häntäjouhet. Tekemiini keppihevosiin uppoaa niitä ihan tuhottomasti ja saan aina olla kerjäämässä niitä lisää. Henkilökohtaisempi toive on ehdottomasti tietokoneen ulkoinen kovalevy. Inhoan tietokoneita enkä yhtään tykkää kuluttaa niihin penniäkään rahaa, mut sellaisen tarttisin. Tosin tuo voi olla ihmisille vaikea arvata. Kaikki mut vähänkään lähemmin tuntevat tietää mun vihaavan tietokoneita, joten tuskin kukaan osaa yhdistää toivetta muhun, hän nauroi.

Totta.

Ja vaikeaa oli toiveiden yhdistäminen muidenkin toivojien osalta. Eniten oikein osattiin yhdistää Esko ja kalossit, Janne ja lumilauta ja Tiina ja vanne.

Kiitokset kisaan osallistuneille toivojille ja visailijoille. Mikäli toiveenne eivät toteutuneet viime jouluna, niin ei huolta: joulu tulee tänäkin vuonna!