Metsänpeikon uuden vuoden vierailu pääsi valtakunnan uutisiin ja vei asukkaiden yöunet

0
Metsänpeikkona tunnetuksi tulleen tunkeilijan tiedetään liikkuneen myös Kaarinan Piikkiössä.

”Metsänpeikkotapaus tulee jo uniin, ja varmistan ovia kahdesti, että varmasti menee lukkoon… Ja yöllä kuulen omiani, kun kuvittelen hänen kävelevän pihalla tai talossa.”

”Sama juttu täällä. Lapsia kanssa ajattelen, kun koulutkin taas alkavat ja ovat aamulla yksin kotona.”

Edellä olevat lainaukset on poimittu Facebookista Littoinen City -ryhmästä.

Metsänpeikoksi itseään kutsuvan, sekavasti ja arvaamattomasti käyttäytyvän naisen luvattomat vierailut ihmisten kodeissa Littoisissa ja Piikkiössä ovat herättäneet paikallisissa syvää huolta.

Littoislaiset hätkähtivät erityisesti uuden vuoden yönä, kun Muurikinkadulla asuva pariskunta löysi yöllä kotinsa kylpyhuoneesta vieraan vähäpukeisen naisen. Hän oli sytyttänyt kylpyhuoneeseen kynttilöitä, ruokaillut ja peseytynyt asunnossa sekä kerännyt tavaroita kasseihin viedäkseen ne ilmeisesti mukanaan. Kun hän lähti, häneltä jäi takki, jonka taskussa oli avaimia ja verinen ruisku ilman neulaa.

Tapaus havahdutti valtakunnalliset mediat, ja Metsänpeikosta on raportoitu esimerkiksi iltapäivälehdissä ja MTV:ssä. Julkisuuden myötä myös Pelastusarmeijan tuetun asumisen Patas-työryhmä alkoi etsiä häntä tarjotakseen hänelle kodin.

Patas tekee työtä mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden parissa yhdessä sosiaalitoimen kanssa.

Sen enempää Patas kuin poliisi eivät olleet löytäneet naista torstaina Kunnallislehden mennessä painoon. Hänestä on kuitenkin sosiaalisen median mukaan havaintoja, kuten Piikkiöstä Niemenkulmantieltä 7. tammikuuta.Patas pyytää naisen olinpaikasta vihjeitä. Työntekijät tavoittaa puhelinnumeroista 050 4777233 ja 044 7577984.

Etsitty nainen on arviolta 30-vuotias, pienikokoinen ja tummahiuksinen sekä tiettävästi turkulainen. Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Jussi Helesvirta kertoo, että hän on poliisin tuttu usean vuoden takaa.

– Hän on liikkunut myös muualla Turun seudulla. Tyypillisesti hän hakeutuu käyttämään muiden asuntoja. Hänet on tavattu esimerkiksi nukkumasta toisten asunnoista, Helesvirta toteaa.

Naista epäillään kotirauhan rikkomisesta, vahingonteosta, varkaudesta ja lievän pahoinpitelyn yrityksestä.

Nainen on arvaamaton, mutta häntä ei pidetä erityisen väkivaltaisena. Nainen tulee yleensä sisään avoimiksi jääneistä ovista tai ikkunoista, joten Helesvirta kehottaa pitämään ne visusti lukossa, myös silloin, kun asukkaat ovat kotona.