MLL hakee tukihenkilöitä lapsille, nuorille ja perheille Salon seudulla

0

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri etsii jälleen uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä Salossa ja sen lähikunnissa asuville lapsille, nuorille ja lapsiperheille.

– Tälläkin hetkellä moni lapsi, nuori ja lapsiperhe odottaa itselleen tukihenkilöä, jonka kanssa jutella, viettää aikaa, kokeilla uusia harrastuksia ja jakaa arjen iloja ja suruja, kertoo MLL:n Salon seudun vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Sirpa Stenström.

Tukihenkilöiksi sopivat kaikenikäiset aikuiset, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa lasta, nuorta tai perhettä noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan. Tukihenkilöt toimivat aikuisena kaverina 6–17-vuotiaalle lapselle tai perhekummina lapsiperheelle, jonka tukiverkosto kaipaa vahvistusta.

Tukihenkilöillä ei tarvitse olla mitään erityistä kokemusta lasten tai nuorten parissa toimimisesta. Tärkeintä on into ja kiinnostus lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseen.

Uusille vapaaehtoisille tukihenkilöille järjestetään seuraavan kerran koulutus Salossa 23.1.– 4.2.2020. Neljästä arki-illasta koostuva koulutus järjestetään Salon SYTY ry:n tiloissa osoitteessa Helsinginkatu 6 torstaina 23.1., tiistaina 28.1., torstaina 30.1. ja tiistaina 4.2. aina kello 17.30–20.30.

Maksuttomassa koulutuksessa keskustellaan iltapalan äärellä vapaaehtoistoimintaan ja tukihenkilönä toimimiseen liittyvistä yleisistä teemoista, käsitellään toiminnan käytäntöjä ja eettisiä periaatteita sekä käydään läpi konkreettisia esimerkkejä tukihenkilötoiminnassa mahdollisesti vastaan tulevista tilanteista.

Ilmoittaudu Olet tärkeä -sivuston kautta: https://www.olettarkea.fi/kalenteri/tukihenkilotoiminnan-koulutus-tammikuu-salo/