Paimion kiinteistöt pidetty kunnossa

0
Urpo Otsolan mukaan Paimion kaupunki katsoo ympäristöystävällisillä investoinneillaan selkeästi tulevaisuuteen.

Paimion kaupungin uuden kiinteistöpäällikön virassa aloitti joulukuun toisena päivänä raisiolainen Urpo Otsola. Kiinteistöalalla pitkän kokemuksen omaava mies on aiemmin tuttu tehtävistään Maskun kiinteistöpäällikkönä. Vaikka Otsola on ollut töissä Paimiossa vasta hetken, on hänelle syntynyt jo selkeä käsitys kaupungin tilanteesta kiinteistöpuolella.

– Paimiossa on asiat hyvin. Täällä on panostettu paljon kiinteistöjen kunnossapitoon sekä korjauksiin ja niihin on käytetty runsaasti rahaa. Minun työtehtäväni on pitää kiinteistöt kunnossa ja katsoa tulevaan, ylläpitoa ennakoiden, hän kertoo.

Paimio katsoo kaupunkina Otsolan mukaan tulevaisuuteen.

– Paimio kuuluu Hinku-kaupunkeihin ja on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään. Ensi kesänä on puolestaan tarkoitus asentaa aurinkovoimala Vistan yläkoulun ja Tapiolan päiväkodin katoille.

Vastaavat isot hankkeet lisäävät kiinteistöpäällikön mukaan kaupungin brändiarvoa ympäristöystävällisenä asuinpaikkana ja tuovat tärkeitä säästöjä.

– Paimiossa vallitsee hyvä pöhinä. Omakotitalotontteja on kaupan ja ihmisiä tavoitellaan kaupunkiin väkilukua kasvattamaan.

Urpo Otsolan erikoisalaa kiinteistöpuolella ovat kiinteistöjen korjaaminen ja niiden ylläpito.

– Paimion rakennuskannassa on kohteita laidasta laitaan, niin uutta kuin vanhaa. Ne kaikki ovat kuitenkin hyvässä kunnossa, hän summaa.

Erityisen hyvänä piirteenä Paimion kokoisessa kaupungissa Otsola näkee uimahallin, jonka energiatehokkuus kasvaa koulukeskuksen katolle asennettavien aurinkopaneelien myötä.

– Muutenkin keskustassa on koulu, kirjasto, uimahalli ja kaupungintalo tiiviissä keskittymässä. Kaupungin onkin tarjottava monipuoliset palvelut, että asukkaat säilyvät ja muuttajia tulee lisää.

Aurinkovoimalat ovat kaupungille iso investointi lähitulevaisuudessa.

– Lisäksi lukiolle on tulossa kaupungin omana työnä tilajärjestelyjä. Jokipuistoon kaavaillaan huoltorakennusta, jonka muoto vielä tarkentuu suunnittelun edetessä. Sen avulla saadaan Jokipuiston tapahtumin kaivattu vesipiste. Hankesuunnitelma lähti juuri liikkeelle ja rakentaminen alkaa keväällä.