Paimioon puolensataa uutta omakotitonttia

0
Paimiolla on tarjolla kohta paljon hienoja omakotitontteja aivan keskustan tuntumassa.

Syybyntien varteen kaavoitetun Pakurlanmetsän ja keskustaan rajoittuvan Tiilitehtaan uusien asuntoalueiden tontit tulevat Paimiossa varattaviksi helmikuussa. Omakotitonttireservi lisääntyy siis yli 50 tontilla. Rakentamaan näille tonteille pääsee jo kesän jälkeen elokuussa.

Pakurlanmetsän alueelta tulee myyntiin tai vuokrattavaksi 21 uutta omakotitalotonttia ja kolme rivitalotonttia. Omakotitonttien koot ovat 863-1 078 neliön välillä ja rakennusoikeutta tonteilla on noin 240-290 m2. Rivitalotonttien koot ovat 6325-7910 neliön välillä ja rakennusoikeutta tonteilla on noin 1898-2373 neliötä. Omakotitonttien myynnin osalta kaupunginhallitus päätti asettaa hinnan 15 euroon neliöltä ja rivitalotonttien osalta hinta on 32 euroa kerrosneliötä kohden. Kunnallistekniikan rakentamiskorvauksena peritään 10 euroa tontin kerrosneliötä kohden. Tähän päälle tulevat tietenkin sitten verkostoihin liittymiskulut.

Tiilitehtaan asemakaavan ja asemakaavan muutosalueelta tulee myyntiin tai vuokrattavaksi 31 uutta omakotitalotonttia. Tonttien koot ovat 993-2389 neliön välillä ja rakennusoikeutta on noin 200-436 neliötä. Myös siellä esitetty neliöhinta omakotitonteilla on 15 euroa. Molempien alueiden tonttien myynti- ja vuokrahinnat vahvistaa kaupunginvaltuusto alkuvuodesta.

Kunnallistekniikka alueille rakennetaan kevään aikana ja rakentamaan pääsee elokuussa. Rakennuslupa tontille on haettava kahden vuoden kuluessa luovutuksesta. Omakotitontteja voi Paimiossa myös vuokrata.

Tonttien varaaminen on mahdollista heti vuorokauden taitteessa 7.2.2020 sähköisesti tontit.paimio.fi-sivustolla tai kaupunginviraston palvelupisteessä, Vistantie 18 klo 8.00 alkaen.

Varausmaksu on 500 euroa. Varausasiakirjat ovat viimeistään 1.2. alkaen saatavilla kaupungin nettisivuilla tai palvelupisteessä.