Solinan suosio kasvoi

0
Uimahalli Solinaan pääsee nyt vain koronapassilla, jos ikää on yli 16-vuotta

Uimahalli Solinan kävijämäärät kasvoivat viime vuonna huimasti. Kaiken kaikkiaan uimareita hallissa kävi 78 700, määrä oli 6200 suurempi vuotta aiempaan.

– Lisätyt liikuntaryhmät vaikuttivat kävijämäärään. Toinen suuri tekijä oli ympärivuotiset lasten uimakoulut. Lisäksi kävijöitä toivat lapsille ja aikuisille suunnatut liikuntatapahtumat, Paimion kaupungin liikunnanohjaaja Mikko Häkkilä kertoo.

Solinassa lisättiin viime vuonna sekä lasten että aikuisten uimakouluja. Kun kesäkuukausina lapsille oli ennen tarjolla 90 uimakoulupaikkaa, oli niitä nyt 260.  Kun nämä 260 henkeä osallistuivat uimakouluun 8-10 kertaa, kertyi siitä käyntikertoja mukavasti.

Myös kesäkuu oli kävijämäärältään runsas.

– Vuonna 2018 oli hellekesä ja kävijämäärässä koettiin suuri tiputus normaalista kesästä. Nyt palattiin perinteiseen määrään, Häkkilä kertoo.

Kaiken kaikkiaan jokainen kuukausi oli hieman aiempaa parempi. Vain elokuun Häkkilä arvelee olleen kävijämäärältään alempi. Silloin Solinassa tehtiin kuntosaliremonttia.

Häkkilä uskoo liikuntatapahtumien näkyvyyden sekä henkilökunnan määrän kasvun edesauttaneen Solinan kävijämäärän kasvua. Nyt uimahallilla on neljän sijasta viisi työntekijää.

– Heidän avullaan nykyisiäkin toimintoja saatiin kehitettyä laadukkaampaan suuntaan. Kun aiemmin uimaopetusta järjestettiin vain 1-luokan oppilaille, oli sitä nyt tarjolla jokaiselle alakoulun luokalle. Näin ollen liikuntatuntien laatuun voitiin vaikuttaa ja ne olivat enemmän tavoitteellisia ja suunnitelmallisia.

Häkkilän mukaan etenkin opettajilta on tullut kiitosta siitä, että opetus on siirtynyt kaikille vuosiluokille.

Lisäksi Turun seudun kuntien järjestämä Mihi-toiminta jatkuu.

– Nyt 13-19-vuotiaat pääsevät joka päivä kahdeksi tunniksi ilmaiseksi kuntosalille kello 15-17 välillä. Projekti jatkuu tämän kevään ajan.

Erilaiset teemauinnit keräävät myös väkeä.

– Hulivilitunnit, kynttiläuinnit ja halloween-uinnit, Häkkilä luettelee.

Seuraava teemapäivä järjestetään helmikuussa ystävänpäiväuintien merkeissä. Tällöin uimaan pääsee ystävän kanssa kaksi yhden hinnalla. Ohjelmaan on kaavailtu rusettiuintia ja mukavaa yhdessä tehtävää tekemistä.