Arkeassa alkaa yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia

0
Ruokakassijako käynnistyy (arkistokuva.

Arkea Oy:n liikevaihto laski 25 prosenttia vuonna 2019, ja liiketulos kääntyi tappiolliseksi ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa. Liiketulos oli -0,5 miljoonaa euroa. Taustalla on Arkean ja Kaarean jakautuminen vuoden 2019 alussa.
Lisäksi Arkean henkilöstökulut, jotka muodostavat reilusti yli puolet yhtiön kulurakenteesta, ovat kalliimman työehtosopimuksen vuoksi kilpailijoita korkeammat. Tilanteen korjaamiseksi on tehty vuonna 2019 paikallinen sopimus, ja sen lisäksi haetaan muita keinoja talouden tasapainottamiseksi. Yhtiö on jo viime vuonna aloittanut toimenpiteet tuottavuuden parantamiseksi muun muassa materiaalien ja muiden resurssien käytön tehostamisella sekä kehittämällä työtapoja entisestään.
Arkea aloittaa myös yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia toimialoja sekä hallintoa ja tukitoimintoja. Neuvottelujen piirissä on koko yhtiön henkilöstö. Yt-neuvottelut alkavat 3. maaliskuuta, ja niiden on arvioitu päättyvän aikaisintaan kuuden viikon kuluttua.
Lähes kokonaan Turun kaupungin omistama Arkea toimii myös Paimiossa.