Entinen Omppula myynnissä

0
”Vanhan Omppulan” omistaja Hartela haluaa luopua kiinteistöstä.

Piikkiön Raadelmaan on valmistumassa Omppulalle uusi päiväkotirakennus. Yksityinen Pilke Omppula on toiminut viimeiset puolisentoista vuotta väistötiloissa, sen jälkeen kun ”vanhasta Omppulasta” löytyi sädesientä.

– Rakennus on tyhjillään, eikä meillä ole suunnitelmia sen varalle, joten voimme luopua kiinteistöstä, Hartelan aluejohtaja Matti Keitilä kertoo.

Rakennus on siis myynnissä. Hintapyyntöä ei ole, vaan se ratkeaa Keitilän mukaan tarjousten perusteella.

Omppula ehti toimia kiinteistössä pitkälti toistakymmentä vuotta. Päiväkoti oli rakennuksen yläkerrassa, ja alakerrassa oli vanhainkoti.

– Sädesienen vaivaama alue oli aika pieni, mutta ei voi kieltää etteikö sitä siellä olisi, Keitilä sanoo.

Rakenteita purettiin puolitoista vuotta sitten melko paljon, mutta sitten Keitilän mukaan tehtiin päätös että kiinteistöä ei enää korjata päiväkotikäyttöön.

– Remonttia ei jatkettu, koska tulevasta käyttötarkoituksesta ei ollut tietoa. Sen saa uusi omistaja päättää.

Kiinteistö oli aikanaan läheisen Raadelman kartanon historiallista rakennuskantaa. Kuninkaantien eli Turun–Viipurintien varressa sijaitseva tiilinen rakennus oli alun perin kartanon tupakkamakasiini.

Raadelman kartano tunnetaan kauppaneuvos Fredric von Rettigin sukukartanona. Hän työskenteli sukunsa omistamassa, ja myöhemmin perimässään, savuketehtaassa. Rettigien aikana Raadelman tilalla koeviljeltiin muun ohessa myös tupakkaa.