Kannabishuuruinen perjantai-ilta Paimiossa

1

Jo viime vuonna päihteidenkäytön lisääntymisestä herännyt huoli Paimiossa on edelleen kasvanut ja viranomaisten huomiot alkoholin ja huumeiden käytöstä ovat lisääntyneet.

Tilanne todentui tuoreeltaan kuluneena viikonloppuna perjantai-iltana, kun poliisi tavoitti keskustan alueella useita nuoria, joiden hallussa oli huumausaineita tai näiden käyttöön liittyvää välineistöä. Osa näistä nuorista oli alaikäisiä.

Poliisipartio teki tarkastuksen pariin asuntoon, joista on tehty häiriöilmoituksia, ja joissa tiedettiin oleskelevan myös alaikäisiä. Asunnoista tavoitettiin kolme nuorta, iältään 15-, 17- ja 18- vuotiaat, joiden hallussa oli huumausaineita tai näiden käyttöön soveltuvia välineitä. Lisäksi poliisi kirjasi tapahtumapaikoilta muutamia täysi-ikäisiä, joilla oli huumausaineisiin liittyvää aineistoa hallussaan.

– Näiden lisäksi illan saldona on tusinan verran alaikäisiä päihtyneitä nuoria, joista tehtiin välittömästi lastensuojeluilmoitus, kertoo partiossa mukana ollut ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä.

Hänen mukaansa nuorin näistä oli 14-vuotias.

Partiossa oli mukana myös sosiaalityöntekijä poliisin seudulliseen Ankkuritoimintaan liittyen, joten useassa paimiolaisperheessä soi jo illalla puhelin, kun heitä hälytettiin noutamaan lapsi kotiin.

Aro-Heinilä toivoo, että perjantai-illan tapahtumat havahduttavat paimiolaisia ja eritoten nuorten vanhempia kiinnittämään huomiota siihen, missä ja millaisessa seurassa nuori liikkuu. Myös nuorten omaa asennetta halutaan herätellä, että nuorilla olisi rohkeutta erkaantua toiminnasta, joka on kyseenalaista.

Huumausaineiden käyttö ja hallussapito on rikos, jolla on rikoslain mukaisia seuraamuksia. Alaikäisten osalta käynnistyy asianmukainen lastensuojelumenettely.

1 KOMMENTTI

  1. Kannabiksen käyttö yleistyy Suomessakin, kun maailmalla asenteet sitä kohtaan muuttuvat sallivammiksi. Millaisia nuoret käyttäjät ovat ja mitä heille sitten seuraa kiinnijäämisestä:

    “– Suurin osa nuorista on tavallisia nuoria, joilla kiinnijäänti aiheuttaa melkoisen säikähdyksen. Kun puhuttelu on pidetty, annetaan huomautus, eikä juttu etene siitä eteenpäin syyttäjälle. Toki kaikki riippuu paljon nuoren suhtautumisesta asiaan.”

    “Suullisesta huomautuksesta ei nuorelle tule varsinaista merkintää rikosrekisteriin, mutta huumeista kärähtäminen voi silti vaikeuttaa työnsaantia jatkossa. Jos nuori jossain vaiheessa hakee töitä esimerkiksi turvallisuusalan yrityksestä, on työnantajan helppoa löytää julkinen syyttämättäjättämispäätös asiassa.”

    Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-11197449?origin=rss

Kommenttien lisääminen on estetty.