Leena Pieniniemi sompailee Sauvoa reippain mutta rauhallisin ottein

0
Leena Pieniniemi Sauvon entisen kunnanvirastorakennuksen alakerrassa, missä kunnan valtuustosali yhä sijaitsee. Vuoden ensimmäinen valtuustokokous pidetään Sauvossa vasta maaliskuun viimeisenä maanantaina.

SAUVO

Sauvon hallintojohtajaksi viime vuoden lopulla valittu Leena Pieniniemi aloitti työnsä Sauvon kunnassa 9. tammikuuta. Hänestä tuli tuolloin paitsi hallintojohtaja myös Seppo Allénia sijaistava vs. kunnanjohtaja.

Tuosta päivämäärästä alkaen Pieniniemen työpäivät ovat olleet melkoista haipakkaa. Hän ei kuitenkaan pane sitä pahakseen.

– Se on haasteellista, mutta minä pidän haasteista, hän sanoo.

Koska erillistä työhön perehdyttämistä ei ole ollut mahdollista kunnanviraston kiireiden keskellä järjestää, on Pieniniemi joutunut oppimaan asioita muun muassa kyselemällä.

– Kysymyksiä esittämällä joudun välillä kuormittamaan lähellä olevia henkilöitä, muun muassa kanslisteja, mutta työtovereiden suhtautuminen on onneksi ollut ymmärtäväistä.

Loimaalta kotoisin oleva , Tampereelta valmistunut ja Somerolla jo pitkään asunut Leena Pieniniemi on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Opiskellessaan hän keskittyi finanssihallintoon, julkisyhteisöihin ja laskentatoimeen.

Monivuotista työkokemusta Pieniniemellä on paitsi kunta-alalta myös yrityksistä ja sote-järjestöistä. Kuntapuolella työnantajia ovat olleet muun muassa Kirkkonummi, Somero ja Mellilä.

Kirkkonummella hän oli talousjohtaja ja Somerolla talous- ja hallintotoimen toimialajohtaja sekä kaupunginsihteeri.

Ennen Sauvoon tuloaan hän työskenteli Espoossa Kehitysvammaliiton talous- ja hallintojohtajan postilta.

– Talouteen ja hallintoon liittyvät tehtävät ovat kunnissa, yrityksissä ja järjestöissä yllättävänkin samanlaisia. Silti työpaikkaa vaihtaessaan oppii aina jotain uutta, Pieniniemi sanoo.

– Vastaavasti aikaisemmin omaksuttuja hyviä käytäntöjä voi ottaa käyttöön uudessa työpaikassa.

Viime viikkoina Sauvon kunnan tuore hallintojohtaja ja vs. kunnanjohtaja on selvitellyt muun muassa kunnan tietojärjestelmien kehittämistarpeita.

– Talous- ja hallintotehtävissä käytettäviä järjestelmiä on päivitettävä lähitulevaisuudessa, koska järjestelmät eivät enää vastaa lainsäädännön vaateita. Ajantasaiset järjestelmät myös vähentävät turhaa manuaalista työtä.”

Myös muutamat keskeiset virantäytöt työllistävät juuri nyt Sauvon päätöksentekoa.

Niinpä ensimmäiset kuusi viikkoa ovat olleet Pieniniemelle vauhdikkaat. Hän on kuitenkin viihtynyt hyvin.

– Työpaikasta riippumatta pidän siitä, että minulla on tekemistä. Nyt sitä on todellakin ollut. Ja tulee olemaan.

Kotona 70 kilometrin päässä Somerolla voi sitten ottaa rennommin.

– Yleensä jo ajomatkalla rentoudun aika hyvin, ellei ole vaikea ajokeli.

Leena Pieniniemi on asunut perheineen Somerolla vuodesta 1985 lähtien. Tosin lapset – kaksi tytärtä – ovat jo aikuisia ja omillaan.

– Asumme mieheni kanssa Someron keskustassa omakotitalossa joen rannalla. Vietimme juuri 30-vuotishääpäivää, Leena Pieniniemi hymyilee.

Kolmantena asukkaana talossa on 14-vuotias parsonrussellinterrieri.

Leena Pieniniemellä on ainakin yksi sellainen harrastus, joka hyödyttää myös Sauvon kuntaa.

– Opiskelen iltaisin ja viikonloppuisin oikeustradenomin tutkintoa. Monimuoto-opiskelua verkossa silloin kun itselle parhaiten sopii.