Sauvon vuoden seuratyöntekijä liikuttaa monipuolisesti lapsia

0
Sauvon vuoden 2019 seuratyöntekijäksi palkittiin lauantaina Varsinais-Suomen Urheilugaalassa Laura Parkkunen. Hän on tuonut Sauvoon paljon uusia liikuntalajeja lapsille.

Varsinais-Suomen Urheilugaalassa Logomossa, palkittiin lauantaina maakunnan kuntien seuratyöntekijöitä. Sauvon vuoden 2019 seuratyöntekijänä palkittiin Laura Parkkunen .

– Tuntuu erittäin hienolta, että on saanut tällaisen tunnustuksen. Se merkitsee minulle paljon ja kertoo tietysti myös siitä, että se panos mitä lasten liikuntaan ja laitettu on myös huomattu. Sauvossa on selvästi ollut tarvetta lasten erilaisille liikuntamahdollisuuksille, Laura Parkkunen kertoo.

30-vuotiaan Parkkusen juuret ovat syvällä Sauvon Sykkeen riveissä. Hän muistaa miten on jo pienenä tyttönä kulkenut äitinsä mukana erilaisissa jumpissa.

– Liikunnan ohjaaminen tuli mukaan kuvioihin, kun olin 15-vuotias ja siitä saakka olen sitä tehnyt. En ole tehnyt ohjaamista koskaan rahan vuoksi, sillä korvaukset eivät päät huimaa. Motiivini on, että se on hauskaa ja tärkeää.

Parkkusen toiveissa on, että Sauvosta löytyisi lapsille mahdollisimman monipuolista liikuntaa ja erilaisia lajeja. Monien erilaisten lajien kautta lasten on helpompi löytää oma lajinsa ja päästä nauttimaan liikunnasta monipuolisesti.

– Tällä hetkellä ohjaan Sauvon Sykkeessä telinevoimistelua ja free gymiä. Lisäksi vedän Sauvon Urheilijoiden parissa futissählykerhoa. Tarkoituksena oli saada myös lasten joogaa, mutta koulun remontin vuoksi tilat eivät vielä antaneet myöden aikataulullisesti.

– Iltapäiväkerhon puolella olen vetänyt ilmaisia joogatunteja, ja monet lapset ovat olleet niistä innoissaan. Toivotaan, että kunta ja koulu innostuu jatkamaan, Parkkunen kertoo. 

Liikunnasta virtaa


Aktiivinen nainen harrastaa jalkapalloa Peimarin naisten joukkueessa ja vetää myös Piikkiössä aikuisille lihaskuntojumppaa. Kotona Parkkusta liikuttavat pienet lapset.

– Virtaa piisaa, vierivä kivihän ei sammaloidu, Parkkunen nauraa.

Onnistumisen riemu saa naisen jatkossakin jatkamaan lasten liikunnanohjaajana.

– Paras palaute on kun näkee miten lapset innostuvat liikkumaan ja ylittävät itsensä. Se onnistumisen riemu on hienoa.

Maaliskuussa Parkkunen lähtee opiskelemaan urheiluhierojaksi, mutta tulevaisuudessa hän haluaa edelleen laajentaa Sauvossa lasten liikuntaharrastus mahdollisuuksia.

– Meillä Sauvossa on hyvin vähän lajillisesti erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Tilat ovat osittain haasteena, mutta odotetaan nyt, että koulu valmistuu ja saadaan toinen sali taas käyttöön.

Yhdessä enemmän


Varsinais-Suomen Urheilugaalassa huomioidaan vuosittain arvokasta seuratyötä tekeviä, ja urheilullista menestystä saavuttaneita. Gaala kokoaa yhteen tahot, tekijät ja teot Varsinais-Suomen alueella. Paikalla Logomossa oli 850 liikunnan ja urheilun ystävää.

Vuoden varsinaissuomalainen urheilija on Kaapo Kakko , joka jo valtakunnallisessa Urheilugaalassa palkittiin Vuoden Nuorena Urheilijana ja Läpimurto -palkinnolla.

Unohtumattomat urheiluhetket kannustavat, kasvattavat ja tarjoavat esikuvia. Näiden unohtumattomien hetkien varjelemiseksi ja vaalimiseksi on perustettu Varsinais-Suomen urheilun Hall of Fame -kunniagalleria. Tänä vuonna kunniagalleriaan liitettiin olympiavoittajat Harri Larva ja Kaarlo Mäkinen. Urheilijoiden lisäksi Turun Sanomat nostettiin kunniagalleriaan ensimmäisenä yhteisöjäsenenä.

Kaarinan vuoden seuratyöntekijänä palkittiin Markus Valenius SBS Littoisista ja Paimiossa palkittiin Anne Laaksonen Paimion Hakasta. LiikU ry palkitsi myös erikseen jäsenseurojensa väkeä ja siihen joukkoon nousi Paimion Pesiksen Petri Tiittanen .