Soikka on ollut pelikelpoinen pienelläkin lämmöllä

0
Leuto talvi on säästämässä PaiHalle mukavan potin, sillä tekonurmikenttä Soikkaa ei ole tarvinnut lämmittää samalla energialla kuin pakkastalvina.

Paimion Haka säästää leudon talven seurauksena jopa pari tuhatta euroa. Säästö syntyy urheilupuiston tekonurmikenttä Soikan lämmityskuluista, jotka eivät ole leudon talven seurauksena kohonneet ainakaan toistaiseksi tavanomaisen talven lukemiin. – Jos miettii esimerkiksi yhtä kunnon pakkasyötä, kuluu sellaisena jo monta sataa euroa kentän lämmittämiseen. Viime viikolla lämpöä ei pidetty ollenkaan alkuviikosta päällä, kun plussa-asteita oli riittävästi, kertoo Pertti Kuokkanen. Kuokkanen vastaa kentän lämmityksestä talvikaudella yhdessä Jari Tranbergin kanssa. Tavallisena pakkastalvena Soikan kentän lämmityskulut ovat pyörineet noin 10 000 euron paikkeilla. Kuokkasen arvion mukaan kuluissa ollaan tällä hetkellä ”vähintään neljännes” viime vuosia edellä. Säästöä kertyisi tänä talvena vielä selvästi enemmän, jos helmikuu olisi ollut ajankohtaan nähden lämpimän lisäksi myös kuiva. Kosteaa nurmikenttää on pitänyt harjata liki päivittäin, ja myös lämpöä on pitänyt pitää plussakeleistä huolimatta päällä kentän kuivattamiseksi. – Siinä vaiheessa kun lämpötila lähestyy nollaa, lyödään lämmitys päälle kosteuden ja siitä aiheutuvan liukkauden ehkäisemiseksi. Harjaaminen on Soikalle kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto lumitalven jatkuvaan auraamiseen verrattuna. – Eurojen lisäksi nyt myös kentän pinta säästyy, kun lunta ei tarvitse aurata ollenkaan. Siinä mielessä tällainen talvi on kentän kunnon ja kestävyyden näkökulmasta hyvä.

 

Toiminnanjohtajaksi tunkua

PaiHa on hakenut viime syksynä Kaarinan Uraan siirtyneelle toiminnanjohtaja Kalle Partaselle seuraajaa joulukuusta lähtien. Ensimmäinen hakukierros ei tuottanut toivottua tulosta, mutta helmikuussa päättynyt uusi haku tuotti lopulta 11 hakemusta. Seuran jalkapallojaoston varapuheenjohtaja Tero Lahden mukaan hakijoiden joukosta näyttäisi tällä hetkellä löytyvän sopiva henkilö Partasen työn jatkajaksi, mutta lopullinen varmuus asiasta saadaan ”lähiviikkoina”.

Toinen tärkeä nimitys seurassa julkaistiin helmikuun alussa, kun edustusjoukkueessa vuosia pelannut ja Porin yliopistokeskuksessa digitaalista kulttuuria opiskeleva Pinja Akkanen aloitti Hakan tiedottajana. Akkasen vastuualueina ovat tavallisen seuratiedottamisen lisäksi muun muassa seuran kotisivujen muovaaminen käyttäjäystävällisemmiksi, tapahtuma- ja mainosmateriaalien luominen ja sosiaalisen median kanavien kehittäminen.