Tonttikauppa lähti hienosti alkuun Paimiossa

0
Oheinen Pakurlanmetsän ilmakuvaluonnos Paimion kaupungin sivuilla.

PAIMIO

Taisivat tulla vanhat hyvät ajat mieleen Paimiossa, kun uusien tonttien myynti käynnistyi viime perjantaina heti vuorokauden vaihduttua. Ihkaensimmäiset varaukset molemmille alueille kirjautuivat kaupungin nettisivuille minuutin yli puolenyön. Pakurlanmetsässä tehtiin ensimmäisen vartin aikana peräti viisi tonttivarausta.

Maanantaina puoliltapäivin varaustilanne oli se, että Pakurlanmetsän omakotitonteista on varattu reilusti puolet eli 12 kappaletta ja Tiilitehtaan alueelta varauksia oli tehty kolme. Kaikkiaan kolmen varauspäivän jälkeen – Turun rakennusmessuviikonlopun kuluessa – uusista tonteista tehtiin varauksia siis 15. Osa varauksista on tontinosto-, osa vuokrausaikeita. Pakurlanmetsässä oli maanantaina vapaana yhdeksän omakotitonttia, Tiilitehtaan alueella 28.

Pakurlanmetsän suosion taakse voinee listata sijainnin lisäksi tonttikoon. Osa tonteista jää alle 900 neliön, eli tulevan rakentajan pihatyöt eivät ole kovin suuret. Koska myös neliöhinta on kohtuullinen, itse tontti ja kunnallistekniset liittymäkustannukset mukaan laskien rakentamisen alkuun pääsee reilulla 20 000 eurolla. Sillä hinnalla pääsee keskeiselle paikalle ja hyvien palvelujen, liikenne- ja vapaa-ajan liikuntamahdollisuuksien äärelle. Tiilitehtaan alueella isompi osa tonteista on selvästi suurempia, yli 2000 neliötä, mutta neliöhinta siellä on niinikään asetettu 15 euroon. Molempien alueiden kunnallistekniikka tehdään kevään ja kesän kuluessa, joten rakentamaan voi päästä jo syksyllä.

Paimion kaupunki on markkinoinnissaan nostanut yhä selvemmin esille, että muuttovoittokuntana se on satsannut palveluihin. Sijainti Turun ja Salon keskivaiheilla on liikenteellisesti hyvä ja Paimiota voi pitää maakunnan parhaana kuntoilukuntana monipuolisen liikuntapaikkatarjonnan että myös luontoretkeilukohteiden puolesta. Kaupunki vauhdittaakin tänä vuonna tonttikauppaa liikunnallisuudella, eli tarjoamalla tontin ostaneelle tai vuokranneelle perheelle vuoden käynnit uimahalli Solinaan.