Yleisövuorot täyttivät Paimion jäähallin

0
Maanantain ensimmäinen ilmainen yleisövuoro houkutteli hetkessä runsaasti luistelijoita Paimion jäähalliin. Sekä jäähalliyhtiö että Paimion kaupunki tarjoavat ilmaisia vuoroja läpi hiihtolomaviikon.

Paimion kaupungin ja Paimion jäähallin taustalla olevan halliyhtiön päätös tarjota paimiolaisille hiihtolomaviikolla ilmaisia yleisöluisteluvuoroja oli ainakin maanantain avausvuoron perusteella loistava. Kello 11 alkanut vapaa yleisövuoro houkutteli jäälle väkeä siinä määrin, että jo ensimmäisen vartin jälkeen kaarteissa alkoi olla ruuhkaa. Nopeasti laskettuna luistelijoita kävi jäällä ensimmäisen puolen tunnin aikana jo reilusti yli 50.

Paimion Oinilassa asuvalle Länsitalon perheelle päätös yleisöluistelemiseen osallistumisesta oli helppo tehdä, sillä lähikenttää ei ole lauhan talven seurauksena pystytty jäädyttämään vielä kertaakaan.

– Kerran on päästy halliin luistelemaan, mutta muuten on harrastettu muuta. Varmaan tullaan toistekin vielä tällä viikolla, todennäköisesti torstaina tai perjantaina. Oli näitä vuoroja odotettukin, tuumivat perheen vanhemmat, Aliisa ja Jussi Länsitalo.

Kun ei hiihtolomalla pääse hiihtämään tai pulkkamäkeen, aikovat perheen pienimmät nauttia lomaviikolla kulttuurista.

– Mennään Helsinkiin, Oodi-kirjastoon, hymyilee 9-vuotias tytär Elsa.

Rumpusten perheessä puolestaan leuto talvi on ollut otollinen oppimiselle. Syksystä tammikuulle jatkunut pyöräilykausi mahdollisti sen, että Sofia Rumpunen oppi ajamaan polkupyörällä ilman apupyöriä.

– No jos lähdetään positiivisen kautta, niin lämmin talvi mahdollisti pyöräilykauden jatkamista pidemmälle kuin tavallisesti, hymyilee isä Marko Rumpunen.

Rumpuset aikovat käydä jäähallin yleisövuoroilla lähtökohtaisesti jokaisena mahdollisena päivänä. Se tarkoittaa maanantain lisäksi keskiviikkoa, torstaita ja perjantaita.

– Koitetaan nyt ottaa tästä kaikki irti, niin opitaan tämän talven aikana pyöräilyn lisäksi vielä luisteleminenkin, Sofia ja Marko hymyilevät.

Halliyhtiön tarjoamat vuorot ovat tällä viikolla keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 11-13. Ensimmäinen tunti luistellaan ilman mailoja ja toisen tunnin aikana vuorolle voi ottaa myös mailan mukaan. Kaupungin tarjoamat vuorot ovat samoina päivinä, mutta kello 15-17. Myös kaupungin vuoroilla ensimmäinen tunti luistellaan mailoitta.

Talvilomaviikon luisteluvuorot ovat lapsille suunnattuja, mutta ikärajattomia. Siten myös lasten kanssa jäälle ovat tervetulleita myös aikuiset.