Enemmän tontteja varattu kuin mitä viime vuonna myytiin

0
Pakurlanmetsän kunnallistekniikan rakentaminen on alkanut.

PAIMIO

Tonttikauppa lähti Paimiossa alkuvuodesta hyvään vauhtiin. Tontteja on varattu 21, joista suurin osa Pakurlanmetsästä.

– Loput tontit on varattu Saaren alueelta, Oinilasta ja Tiilitehtaan alueelta, kertoo paikkatietopäällikkö Virpi Lindvall.

Viime vuonna asuintontteja myytiin tai vuokrattiin Paimiossa 17, joten tämän hetken varaustilanne on jo selvästi parempi kuin koko viime vuosi.

– Toivottavasti varaukset johtavat myös tonttien luovutuksiin.

Pakurlanmetsän ja Tiilitehtaan alueiden tontit tulivat sähköisesti varattaviksi helmikuun alussa. Varausohjelmassa oli kymmenen minuutin aikaikkuna varauksen tekovaiheessa ja se mahdollisti muutamia päällekkäisiä varauksia.

– Yhteen tonttiin tuli neljä varausta, toiseen kaksi, kertoo Lindvall.

Varausohjelma ohjasi varauksen tekijän verkkomaksujärjestelmään, josta lähti viesti sähköpostiin maksun onnistumisesta. Nyt kävi niin, että varaaja sai kuitin maksusta ja luuli varauksen onnistuneen. Kaupungin teknisellä osastolla muutamien varausten päällekkäisyyteen havahduttiin seuraavana päivänä, kun maksuja oli tullut sisään varauksia enemmän.

Selvitysten jälkeen kaupunki päätti, että varauskaavakkeen täyttämisen lopettamisen aikaleima ratkaisi sen, kenen varaus oli päällekkäisissä tilanteissa ensimmäinen.Tämä tieto löytyi tietokannasta vasta seuraavalla viikolla, joten tämä aiheutti hetkellistä selvittelyä.

Nyt varausjärjestelmää on muutettu niin, että päällekkäisiä varauksia ei enää pysty tekemään. Järjestelmä on tältä osin myös testattu.

– Yksi helmikuinen tontin varaaja ei löytänyt sopivaa korvaavaa tonttia, muut ovat varanneet toisen tontin. Todella harmi heille, jotka eivät haluamaansa tonttia saaneet, mutta opimme tästä, että halutuksi epäillyt ja myyntiin tulevat alueet täytynee laittaa jatkossa arvontaan tai hoitaa varaukset muulla tavoin tasapuolisuus huomioiden. Varausjärjestelmä on kuitenkin hyvä palvelu ja mahdollistaa sähköisen asioinnin, kertoo paikkatietopäällikkö Virpi Lindvall.