Fölissä ei käy käteinen, täällä bussissa vielä käy

0
Busseissa voi vielä maksaa käteisellä, jos se on ihan välttämätöntä, mutta korttimaksu on suositeltavaa. (arkistokuva)

Fölin naapurikuntien linja-autoliikenteessa käteisrahastus jatkuu vielä, vaikka Fölin liikenteessä käteisrahastus on tänään perjantaina keskeytetty. Turun seudullisessa joukkoliikenteessä asiakkaita kehotetaan käyttämään matkakortteja ja mobiililippuja, jotta kuljettajien ja matkustajien väliset kontaktit ovat minimissä. Paimiosta Turkuun suuntautuvassa liikenteessä ( linjat 703-709) käteisrahastuksesta ei luovuta, koska lipputuotevalikoima seudullisessa liikenteessä on rajoitetumpi kuin Föli-liikenteessä. Paimion linjoilla 703-709 on käytössä pankkikorttilukupääte ja asiakkaita kehotetaan mahdollisuuksien mukaan käyttämään etämaksua.

Ely viestittää, että etäluettavat kausi- ja arvokortit sekä sarjakortit kannattaa nyt ottaa käyttöön. Satunnaiseen matkustamiseen tarkoitettuja uusia sarjakortteja voi hankkia Matkahuollon www-sivujen kautta ja ladata mobiilisovelluksen kautta. Matkakortin hankinta ei valitettavasti onnistu Paimion kaupungin palvelupisteestä, koska virasto on suljettuna.

Seudullisen liikenteen osalta suositukset asiakkaille ovat samat kuin Föli-liikenteessä: Pidä normaalia enemmän etäisyyttä muihin matkustajiin sekä linja-autoon noustessa että istumapaikan valinnassa. Jos sinulla on flunssaoireita, älä käytä joukkoliikennettä lainkaan.

Liikennettä harvennettu

Linja-autoliikennettä on harvennettu koronavirustilanteen vuoksi, sillä matkustajamäärät ovat vähentyneet olennaisesti ja kaikkia linja-autovuoroja ei pystytä ylläpitämään. Esimerkiksi Seleinka Oy on lopettanut liikennöinnin toistaiseksi Sauvon ja Paimion alueella.

Paimion ja Turun välillä TLO on jättänyt yövuorot pois ja kesäliikenteeseen siirrytään 6.4. Kemiönsaari-Sauvo-Turku välillä operoiva J. Vainion Liikenne Oy on myös vähentänyt vuoroja.