Jos epäilet koronaa ja tarvitset hoitoa, ota yhteyttä puhelimitse

2

Koronaepidemian leviämisessä on nyt kyse lähinnä siitä, että miten taudin leviämistä voidaan hidastaa ja suojata siltä perussairaita ja ikääntyneitä. Tartuntatapaukset lisääntyvät päivittäin ja epidemiatilanne muuttuu nyt nopeasti.

Paras tapa ehkäistä koronavirustartunta on käsihygienia. Pese kädet huolellisesti vedellä ja saippualla. Myös käsihuuhdetta voi käyttää. Vältä tarpeetonta kasvojen alueen koskettamista.

Paimion -Sauvon terveyskeskuksen nettisivuilla ohjeistetaan, että
jos epäilet sairastavasi koronaviruksen aiheuttamaa tautia ja yleistilasi vaatii sairaanhoidollista arviota, on yhteyttä otettava puhelimitse numeroon 02-4746202. Virka-ajan ulkopuolella yhteyttä tulee ottaa Tyks Akuuttiin 02-3138800.

Eli jos oireilu on lievää, yhteyttä ei tarvitse ottaa, koska se kuormittaa terveydenhuoltoa tarpeettomasti. On hyvä muistaa, että liikkeellä on myös tavanomaisia flunssatauteja.

Hengitystie-oireisen henkilön tulee huomioida hygieniavaatimukset. Suojata suu ja nenä yskiessä ja aivastaessa. Nenäliina tulee laittaa välittömästi roskiin ja pestä kädet huolellisesti. Vältä myös tarpeetonta liikkumista vilkkaissa julkisissa tiloissa, kulkuneuvoissa ja tilaisuuksissa sekä tarpeettomia lähikontakteja muihin ihmisiin.

Paimion – Sauvon terveyskeskus on varautunut tilanteeseen kansallisten ohjeiden mukaisesti. Kansalliset ohjeet päivittyvät jatkuvasti tilanteen tarkentuessa.

Terveyskeskus ei ole toistaiseksi peruuttanut jo tehtyjä kiireettömiä ajanvarauksia vastaanotoille, mutta epidemian laajetessa tilanne voi muuttua.

2 KOMMENTIT

  1. Siskoni yritäänyt viimeiset 8 tuntia soittaa nähin numeroihin eikä yhdestäkään numerosta olla tähän mennessä vastattu… Aika heikolla tasolla Suomessa tämän kriisin hoito

Kommenttien lisääminen on estetty.