Korona päätti Ruoskan kauden päivän etuajassa

0
Ruoskan päävalmentaja Tommi Löytynoja on tyytyväinen joukkueensa kehityskaareen menneen kauden aikana.

PAIMIO

Koronavirus päätti salibandyseura Ruoskan miesten edustusjoukkueen kauden päivän etuajassa. Ruoskan piti pelata runkosarjan, ja samalla koko kauden viimeinen ottelunsa raumalaista SalBaa vastaan viime perjantaina, mutta torstaina tullut tieto kaikkien salibandysarjojen päättämisestä välittömästi aikaista paimiolaisryhmän kesälomaa päivällä.

– Ei se varsinaisesti mikään yllätys ollut. Kyllä sitä osasi odottaa jo sen jälkeen, kun hallitus päätti rajoittaa yleisötapahtumien järjestämistä. Aivan oikea päätös tässä tilanteessa, Ruoskan päävalmentaja Tommi Löytynoja miettii.

Ruoska päätyi länsirannikon 2. divisioonassa lopulta seitsemänneksi. Viimeisessä ottelussa SalBaa vastaan kotijoukkue Ruoskalla ei olisi enää ollut panosta.

– Mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon ja sitä kautta Suomi-sarjan karsintoihin olivat menneet.

Ne mahdollisuudet haihtuivat, kun paimiolaisryhmä koki yllättävän tappion sarjajumbo Säkylän Karhukoplalle viikkoa aiemmin.

– Emme vain pystyneet toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaamme niin hyvin kuin KaKo toteutti omansa. Hyvä peli heiltä ja ei niin hyvä meiltä, Löytynoja summaa.

Pyyhitäänkö kausi 2019–20 tilastoista?


Vielä on epäselvää, miten kesken katkenneista sarjoista ratkaistaan nousijat, karsijat ja putoajat. Löytynojan mukaan liitto on luvannut päätöksiä asiassa maaliskuun loppuun mennessä.

– Kyllä niissä varmasti keskustelua riittää. On aika vaikea lähteä nostamaan sellaisia joukkueita, jotka eivät ole karsinnoista paikkaa ansainneet ja toisaalta ei sarjasta voi oikein ketään pudottaakaan ilman karsintoja. Yksi mahdollisuus on, että tämä kausi pyyhitään vain tilastoista pois ja startataan ensi kausi samoilla sarjasysteemeillä ja joukkueilla kuin tämäkin, Löytynoja pyörittelee.

Kävi miten kävi, yksi asia on varma. Ruoskan sarjataso on ensi kaudellakin 2. divisioona.

– Meille tilanne on siinä mielessä helppo. Ei tarvitse spekuloida, Löytynoja hymähtää.

Ruoska petrasi pelaamistaan kauden edetessä ja ennen KaKo-ottelua joukkue oli jopa kiinni sijoituksessa neljän parhaan joukkoon. Se olisi edellyttänyt voitot kahdessa viimeisessä ottelussa.

– Tasaisen hyvä kausi. Pystyimme kevätkaudella kääntämään niitä tiukkoja pelejä, jotka vielä syksyllä hävisimme. Nyt ainakin näyttää siltä, että jotakuinkin sama runko olisi jatkamassa myös ensi kaudella.