Kouluun ei paluuryntäystä, mutta enemmän oppilaita silti

0
Koulu arkistokuva/ Taina Tukia

PAIMIO, SAUVO

Kuntien opetustoimessa tehtiin viime viikolla pikavauhtia etäopetusjärjestelyt. Sitten tuli perjantai-iltapäivä, ja valtiovalta linjasi uudelleen, että lähiopetukseen oikeutettuja ovat sittenkin kaikki 1-3 vuosiluokkien oppilaat riippumatta siitä, ovatko vanhemmat töissä yhteiskunnan kannalta kriittisissä tehtävissä.

Viikon päätteeksi Paimiossa päätettiin, että koulutyö pitää näille pienimmille taata kunkin omassa koulussa ja samoin kuljetukset jatkuvat ennallaan. Suunnitelmat opetuksen keskittämisestä Jokelaan on tältä erää peruttu, ja jatkon osalta tilannetta mietitään tällä viikolla.

Paimion kaupungin sivistysjohtaja Jyrki Lumiainen kertoo, että maanantaina kouluihin tuli enemmän oppilaita kuin loppuviikolla, mutta vähemmän kuitenkin kuin mitä vanhemmat olivat ilmoittaneet sunnuntain alkuiltapäivään mennessä. Maanantaina lähiopetuksessa oli 78 oppilasta eli noin 6 prosenttia kaikista peruskoululaisista.

Sauvossa maanantaiaamuna koulukeskuksen lähiopetukseen tuli vain kahdeksan 1-3 vuosiluokan oppilasta.

Sauvon sivistysjohtaja Elli Sainio kiittelee sauvolaisten perheiden vanhempia näiden vastuullisuudesta koronaviruksen leviämisuhan alla.

– Perheet ovat selvästi tehneet kaikkensa, jotta ovat pystyneet järjestämään pienten lapsien hoidon sekä koululaisten opiskelun kotoa käsin.

– Kouluun on lähiopetukseen lähetetty vain ne lapset, joiden vanhempien on täytyy olla kodin ulkopuolella töissä, koska he työskentelevät yhteiskuntamme toiminnan kannalta avaintehtävissä kuten varhaiskasvatuksessa tai terveydenhuollossa. Tämän pystymme turvallisesti riittävällä työtekijämäärällä hoitamaan.

Sainio sanoo myös, että opettajat ovat tehneet loistavaa työtä etäopetuksen suhteen.

– Tärkeintä on nyt välittää ja pitää huolta siitä, ettei kukaan jää yksin.

Myös varhaiskasvatuksen puolella, eli esiopetuksessa ja hoidossa lapsimäärät ovat Sauvossa olleet pieniä.