Saliyrittäjä jakoi välineet kuntoilijoille korona-ajaksi – “Täällähän ne olisivat muuten seisseet tyhjän panttina”

0
Kuntopeimarin Vesa Virtanen lainaa kuntoiluvälineet, kuten spinningpyörät, asiakkailleen koronaepidemian ajaksi. Liikuntakeskus sulki ovensa 17. maaliskuuta. Ensi viikolla keskus aloittaa virtuaalitunnit.

Spinningpyörät, bodypump-setit, kahvakuulat, levypainot ja monet muut kuntoiluvälineet lähtivät torstaina kuntoilijoille kotilainaan Kuntopeimarista. Paimiolaisen liikuntakeskuksen yrittäjä Vesa Virtanen päätti jakaa kuntoiluvälineet salin asiakkaille, kun koronaepidemia laittoi keskuksen ovet kiinni.

– Meidän kohdalla tämä lähti siitä, kun asiakas soitti maanantaina ja kertoi joutuvansa karanteeniin. Hän kysyi, olisiko mahdollista vuokrata spinningpyörää kotiin karanteenin ajaksi. Sanoin, että totta kai, kertoo Virtanen.

Myös monet muut liikuntakeskukset jakavat kävijöilleen välineitään lainaan epidemian ajaksi.

– Täällähän ne spinningpyörät olisivat muuten seisseet tyhjän panttina, sanoo Virtanen.

 

Kuntoilukeskuksen yrittäjälle koronaepidemia on vakava paikka. Sali on kiinni, tuloja ei ole, mutta kulut juoksevat entiseen tahtiin.

– Tilanne on haastava. Keskuksia menee varmasti nurin koronan takia. Mutta tilanne on sama monilla muillakin yrityksillä, kuten kahviloilla, ravintoloilla, parturi-kampaajilla, muistuttaa Virtanen.

Monet välineitä hakeneet treenaajat ovat halunneet osoittaa tukeaan yrittäjälle.

– On ollut asiakkaita, jotka ovat sanoneet, että tsemppiä ja että antaa kuukausimaksujen vaan rullata normaalisti, kertoo Virtanen.

Liikuntakeskusyrittäjä sanoo, että tilanne on samanlainen kuin alan perinteinen kesäkausi alkaisi jo nyt. Seuraavan kerran tulosta tehdään vasta vuoden viimeisinä kuukausina.

– Toivottavasti homma lähtee vauhdikkaasti liikkeelle epidemian jälkeen. Veikkaan, että kuluttajien varovaisuus kyllä kasvaa.

Virtanen toivoo kuluttajien tukevan nyt paikallisia yrittäjiä ja palveluntuottajia.

– Nyt voi ostaa esimerkiksi lahjakortteja liikkeisiin ja lunastaa niitä sitten, kun tilanne helpottaa.

 

Kuntopeimari aloittaa tuntiensa livelähetykset ensi viikon alussa. Ensimmäisenä on vuorossa zumbatunti, joka on nimetty “Tanssii Samulin kanssa” ohjaajan etunimen mukaan. Myös muille tunneille on tulossa livelähetyksiä. Asiakkaat pääsevät osallistumaan niihin suljetussa ryhmässä.

– Väkisinkin tässä syntyy uutta ideaa. Toivon mukaan huhtikuussa voimme myös aloittaa ulkotreenit porrastetusti ja pienillä osallistujamäärillä, suunnittelee Virtanen.

Hän kertoo sattumalta hankkineensa tähän tarkoitukseen sopivan äänentoistojärjestelmän alkuvuodesta.

– Teosto on tullut livelähetyksissä vastaan, eikä veloita liikuntakeskusyrittäjiä lisää. Samoin ainakin Zumban kansainvälinen lisenssi kattaa epidemian aikana tehdyt livetreenit verkossa.

Paimiossa on suosittava omatoimiliikuntaa, sillä
 • A.M. Dance on suljettu 13.4. asti viranomaisten suositusten mukaisesti. Tanssikoulun pidennetää toukokuun loppuun. Koulun suosittu kevätnäytös siirtyy myös myöhäisempään ajankohtaan. Näytöspäivät on nyt varattu 3.-4.6.
 • Paimion Hakan järjestämät Perhefutis sekä Ritari- ja prinsessafutis on keskeytetty toistaiseksi. Seura järjestää korvaavat tapahtumat myöhemmin määriteltynä ajankohtana. Paimion Hakan järjestämä Leijona kiekko- ja luistelukoulu keskeytyy myös toistaiseksi. Paimion Hakan kauden 2020 Nappulaliigan aloitus siirretään myöhemmäksi. Mahdollisesti Nappulaliigassa pelataan ja harjoitellaan vain syyskierroksen ajan. Myös Mika Ojalan futiskoulu siirretään kesäkuun alusta myöhempään ajankohtaan. Kaikkien Paimion Hakan jalkapallon ja jääkiekon ikäryhmien harjoitus- ja kilpailutoiminta on keskeytetty maaliskuun loppuun saakka.
 • Paimion uimahalli Solina ja sen kuntosali ovat kiinni 13.4. asti.
 • Hiihtoputki Finnfoam Paippi on suljettu 13.4. asti.
 • Paimion naisvoimistelijoiden liikuntaryhmät on peruttu 13.3. alkaen kahden viikon ajaksi. Tuntien jatkumisesta tiedotetaan viikon 13 lopulla.
 • Action Sport Centerin treenivuorot Paimion salilla on peruttu suosituksen mukaan  toistaiseksi.​
 • Paimion Rastin Viking Line -Rastit on peruutettu, sillä Suomen Suunnistusliiton mukaan kaikki kansalliset kilpailut perutaan huhtikuun loppuun asti. Rastin nuorten harjoitukset on peruttu maaliskuun loppuun asti.
 • Peimarin Rastit: Street-O -kerta 19.3. on peruutettu. Peimarin Rastit järjestetään 26.3. alkaen omatoimisesti, ilman ajanottoa ja yhteisiä kokoontumisia. Tarkemmat ohjeet karttojen noutamisesta ja lunastamisesta tulevat myöhemmin.
 • Paimion Ruoskan ja Salibandyliiton sarjat ovat pysähdyksissä.
 • Paimion Yrityksen treenit on peruttu 13.4. asti.
 • Peimari Unitedin Peimari-Liigan loppukevään turnaukset on peruutettu. Myös seuran juniorijoukkueiden harjoitukset ja harjoitusottelut ovat tauolla maaliskuun loppuun asti.
  Aikuisten joukkueiden treeneistä ja harjoitusotteluista seura on sopinut, että niistä sovitaan tapauskohtaisesti joukkueiden kesken.