Maailmalla hamstrataan, Paimiossa ei juurikaan

0
Veera Suominen on kassalla työskennellessään huomannut, että jotkut ostavat tavallista enemmän säilyke- ja pakasteruokia.

Koronaviruksen leviäminen on aiheuttanut maailmalla suorastaan ostopaniikkia. Kaupoista on hamstrattu hyllyt tyhjiksi kaikkea mahdollista mutta etenkin pitkään säilyviä elintarvikkeita.

Paimiossa tilanne näyttää aivan toisenlaiselta. Ruokakaupoissa tunnelma on rauhallinen, kauppakäytävällä ja kahvilassa istutaan ja seurustellaan porukoissa entiseen malliin.

– Ei koronaan varautumista ole juurikaan kaupoissa ostokäyttäytymisestä huomannut, kertoo Paimion S-marketissa vihanneshyllyä täyttänyt Veera Suominen.

Hän on aluevastaava, joka kiertelee useissa toimipaikoissa.

– Kassalla olen huomannut, että jonkin verran tavallista enemmän on ostettu säilykeruokaa, pakasteita, käsidesiä ja käsipapereita, Suominen kertoo.

Havainto on sama valtakunnallisestikin. Sekä S- että K-ryhmässä käsidesituotteiden ja säilyvien elintarvikkeiden myynnissä on kasvua.

Suomen viranomaisten laatiman kotivarasuosituksen mukaan jokaisen suomalaisen talouden pitäisi varautua mihin tahansa kriisiin varaamalla riittävästi elintarvikkeita ja muita välttämättömyystavaroita kolmen vuorokauden ajaksi.