Merita laulaa Facebookissa ihmisten iloksi

0
Merita Seppälä soittaa ja laulaa Suomilovea paimiolaisittain.

PAIMIO

Teatteritöiden parista tutun paimiolaisen Merita Seppälän kalenteri on ollut tähän asti niin täynnä, että työtarjouksiin on välillä joutunut vastaamaan ”ei”. Kuluvana keväänä piti olla useita ensi-iltoja, teatterikursseja, laulukeikkoja juhlissa ja yhdistysten tilaisuuksia sekä dubbauskeikkoja Helsingissä. Koronatilanteen vuoksi free lancerin työkalenteri tyhjeni yhdessä vuorokaudessa.

– Nyt auttelen kotona etäkoulussa tarvittaessa, laitan ruokaa, pyykkään ja laitan lisää ruokaa, Merita kertoo.

Hän on alkanut myös esittää Facebookissa videoita, joissa hän laulaa ja soittaa sydämellisesti. Videot ovat saaneet paljon tykkäyksiä.

– Eräs ystävä kysyi Facebookissa, löytyykö Nocturnesta mitään muuta kuin Vesa-Matti Loirin versio. Vastaukseksi voisi vaikka lauraa lurauttaa itse. Tein niin, ja siitä se lähti, Merita kertoo.

Facebook-tutut alkoivat esittää toiveita muistakin lauluista. Merita on laulanut niitä muutamassa päivässä jo kymmenkunta, ja saman verran toiveita on jonossa.

Sua vain yli kaiken mä rakastan, Maailma on kaunis, You raise me up… Jokainen laulu on siis osoitettu henkilökohtaisesti kullekin toivojalle ja on nähtävissä Meritan Facebook-kavereille. Koska videoita on jaettu myös tutun tutuille, Merita on saanut laulupyyntöjä myös ei-tutuilta ihmisiltä. Näille hän on lähettänyt lauluterveisensä Messengerin kautta.

– Vastaan on tullut tosi liikuttaviakin laulupyyntöjä, esimerkiksi laulu ihmiselle jolla on syöpähoidot päällä, Merita sanoo.

– Ajattelen, että miksi en hyödyntäisi tätä poikkeuksellista aikaa ja tekisi hyvää sillä tavalla kuin voin. Ei se ole iso vaiva minulle, mutta laululla voi olla iso voima.

Merita myöntää, että laulamisella on iso terapeuttinen merkitys myös hänelle itselleen.

– Se on keino pitää oma pää kasassa tällaisena aikana.

Merita näkee nykytilanteessa myös jotain positiivista.

– On ollut hyvä vähän pysähtyä ja olla paljon perheen ja lasten kanssa. Se on ollut hienoa kaiken tämän kauheuden keskellä. Ja tyttärenkin olen saanut houkuteltua mukaan laulamaan muutaman biisin!

Taloudellinen huoli on tietysti iso. Toiveikkaana Merita kuitenkin tekee jo suunnitelmia ensi syksyä varten.