Nyt kysytään, onko Paimiossa hyvä yrittää

0
Paimion Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Salla Axelin ja sihteeri Ville Kivelä kokevat, että Paimion kaupunki on viime aikoina panostanut yrittäjyyteen hyvällä, positiivisella draivilla. Yrittäjien kuntabarometri -kyselyn tulokset kertovat aikanaan, ovatko paimiolaiset yrittäjät laajastikin sitä mieltä.

PAIMIO

Suomen Yrittäjät -järjestö tiedustelee joka toinen vuosi yrittäjien näkemyksiä oman kotikuntansa yrittäjäpalveluista ja yrittäjäystävällisyydestä. Mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa?

Yrittäjien kuntabarometrin avulla haetaan ja saadaan tutkittua tietoa yrittämisen olosuhteista kunnissa. Tutkimuksen tulokset ovat merkittävä työkalu yrittäjien ja kuntien välisen yhteistyön kehittämisessä.

Vastausaika Suomen Yrittäjien kyselyyn on juuri meneillään. Se jatkuu maaliskuun loppuun saakka. Paimion Yrittäjät ry. toivoo, että mahdollisimman moni Paimiossa toimiva yritys osallistuisi kyselyyn.

– Olen varma, että sillä on merkitystä, kun kertoo mielipiteensä tässä kyselyssä. Kaupunki kyllä kuuntelee meitä, luottaa Paimion yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Salla Axelin ja kertoo, että kysely on tätä nykyä avoin kaikille yrittäjille – ilman yrittäjäyhdistyksen jäsenyysvaatimusta.

Mahdollisuus profiloitua


Paimion yhdistyksen sihteeri ja hallituksen jäsen Ville Kivelä katsoo, että virkamiestenkin on hyvä tietää, miten he ovat onnistuneet työssään.

– Ja jos Paimio saa yrittäjiltään hyvän palautteen, kuten toivon ja uskon, niin se on uusille yrittäjille – myös Paimion rajojen ulkopuolella – arvokas vinkki siitä, että Paimio on hyvä paikka yrittää, Kivelä toteaa.

Myös Salla Axelin näkee, että Paimiolla – joka on parina viime vuonna petrannut roimasti yritysmyönteisyyttään – on nyt oivallinen mahdollisuus nostaa profiiliaan.

Axelinin mukaan Paimiossa ja monella muullakin paikkakunnalla Yrittäjien kuntabarometriin vastaaminen on tähän saakka ollut harmillisen laimeaa.

– Paimiossa vastauksia on tullut kerta kerralta enemmän, mutta silti viime kerrallakin Paimiosta saatiin vain muutamia kymmeniä vastauksia. Nyt minitavoite on asetettu 60 vastaajaan. Ja sekin on mielestäni vielä todella pieni luku suhteutettuna paimiolaisten yritysten määrään.

Mikä kunta yrittäjäystävällisin?


Barometrin kuntakohtaisten tulosten julkistamisen yhteydessä kevätkesällä Helsingissä kerrotaan myös, mitkä ovat Suomen yrittäjäystävällisimmät kunnat.

Varsinais-Suomi on viime aikoina ollut – muun muassa Liedon ja Kaarinan ansiosta – tässä vertailussa vahvoilla, myös valtakunnallisesti. Nyt Paimiokin uskoo voivansa kivuta kärkikastiin.

Kysely on, totta kai, ehdottomasti lahjomaton. Mutta kukaties.

– Meillä on hieman sellainen fiilis, että paimiolaiset yrittäjät arvostavat kaupungin viimeaikaisia toimia, tuumivat Axelin ja Kivelä.

– Tärkeintä on kuitenkin se, että saadaan kunnista tutkittua tietoa, jotta yrittäjäjärjestö voi vaikuttaa paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti siihen, että yrittämisen olosuhteet kunnissa ovat parhaat mahdolliset.

Yrittäjien kuntabarometri -kyselyssä tiedustellaan muun muassa sitä, mihin suuntaan kunnan rooli on kehittynyt. Huomioidaanko yritykset riittävästi päätöksiä valmisteltaessa ja niitä tehdessä? Onko päätöksenteko yrityslähtöistä, ja mikä on elinkeinopolitiikan asema kunnassa? Kuinka yritysten tila- ja kaavoitustarpeet huomioidaan? Tarvittaisiinko kenties kuntaliitos?

Tarkastelun kohteena ovat myös kunnan hankintapolitiikka ja hankintamenettelyn käytännöt PK-yritysten kannalta.

linkki kyselyyn: https://eu5se.voxco.com/SE/32/13165/