Osta ja käytä paikallista!

0

Poikkeustilanne haastaa nyt poikkeuksellisella tavalla myös yritysten toimintaa. Monet palveluntarjoajat ja yksinyrittäjät ovat laittaneet toimintansa tauolle tai toimivat rajoitetusti. Erityisesti tapahtumiin liittyvät palveluntarjoajat, pitopalveluyritykset ja muut ovat saaneet ryöpyn tilausten peruutuksia niskaansa. Liikennöinnin osalta monet kuljetukset ovat peruuntuneet. Kun kassavirta kuihtuu, huoli on suuri.

Paimion elinkeinojohtaja Mika Ingi sanoo, että kaupunki pyrkii parhaansa mukaan auttamaan paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä korona-kriisissä.

– Teemme hartiavoimin töitä, jotta saamme kaiken olennaisen tiedon näille yrityksille. Myös näistä hallituksen elinkeinoelämää tukevien päätösten positiivisista vaikutuksista.

Ingi tarjoutuu virka-aikaan katsomatta olevansa käytettävissä yritysten käytännön ongelmiin keskustelukumppaniksi, pohdintoihin, sparraajaksi tai vaan kuuntelijaksi.

– Pidetään yhdessä paimiolaiset palvelut ja yritykset sekä alueen työpaikat elinvoimaisina. Kyllä me tästäkin selvitään.

Maan hallitus on ilmoittanut tekevänsä välittömiä taloudellisia toimenpiteitä koronaviruksen johdosta. Näitä ovat mm. yritysten maksuvalmiuden turvaaminen ja joustojen järjestäminen yritysten verojen ja maksujen maksuaikoihin. Myös pankit ovat jo ilmoittaneet joistakin maksujen kevennyksistä ja aikataulumuutoksista. Valtion lisätalousarvio pyrkii tiettävästi rakentamaan siltaa yrityksille tulevaisuutta turvaamaan ja tukea yrittäjille.

Torstaina selvisi, että kaupungin elinkeinotyössä on käynnistymässä myös erityinen tukikampanja paikallisille palveluille. Tästä lisää tietoa myöhemmin. Sosiaalisessa mediassa on peukutettu kampanjoita, joissa nostetaan paikallisten palvelujen käyttöä esiin.

Myös Sanomalehtien Liiton paikallislehtijaosto, Paikallislehtien Päätoimittajayhdistys PPY ry ja Suomen Paikallismediat Oy ovat yhdessä kampanjoimassa paikallisten palvelujen elinvoimaisuuden puolesta. Paikallisesti käytetty euro voi säästää työpaikkoja ja paikallisia palveluja, sekä yksityisiä että julkisia.