Paimion lukio siirtyy ensi viikoksi etäopetukseen – päätöksellä pyritään turvaamaan ylioppilaskokeet

0

Paimion lukio siirtyy ainakin ensi viikolla (16.–20.3.2020) etäopetukseen. Päätöksellä lukio pyrkii hillitsemään koronavirustartuntojen leviämistä ja turvaamaan käynnissä olevat ylioppilaskirjoitukset.

– Etäopetuksen jatkotoimista päätetään seuraamalla valtioneuvoston ja terveydenhuollon viranomaisten neuvoja, kerrotaan lukion viestissä.

Myös monet muut lukiot Suomessa ovat sunnuntaina kertoneet siirtymisestä etäopetukseen.

Etäopetuksessa koulua ei varsinaisesti suljeta, mutta opetusmuoto muuttuu. Opettajat on mahdollista tavoittaa lisäksi heidän oppituntiensa aikana normaalisti esimerkiksi Skype-ohjelmalla, Wilman välityksellä tai muulla erikseen opettajan sopimalla alustalla.

Esimerkiksi lukion opinto-ohjaajan, opettajan tai opiskeluhuoltohenkilöstön tapaamisesta on mahdollista sopia.

 

Lukion rehtorin Olli-Pekka Lehtosen mukaan tällä hetkellä on epäselvää, miten koronavirus leviää lähipäivien aikana Paimiossa tai Varsinais-Suomessa, mutta mikäli tartunnat noudattavat muiden Pohjoismaiden kaavaa, on tarpeellista hidastaa tartuntojen leviämistä.

Opiskelijoilla on edelleen oikeus osallistua kouluruokailuun päivittäin oman koulunsa ruokalassa.

– Noudatathan hyvää käsihygieniaa tullessasi ruokailuun ja jos sinulla on flunssan oireita, kannattaa noudattaa terveysviranomaisten ohjeita ja jäädä kotiin, muistuttaa lukio.