Paimio varautuu käynnistämään yt-neuvottelut – Sauvossa ja Kaarinassa asiaa selvitellään

0
Voiko lapio vaihtua hanskoihin ja esimerkiksi ruokakuljetuksiin? Arkistokuva Ari-Matti Ruuska/TS

PAIMIO

Paimiossa varaudutaan kaupungin työntekijöiden yt-neuvotteluihin. Kaupunginhallitus antoi keskiviikkoiltana viranhaltijoille valtuudet aloittaa toimenpiteet henkilökunnan lomauttamisesta, mikäli työntekijöille ei ole osoittaa työtä kaupungin eri toimintojen sulkeutuessa tai tarvittavien toimintojen uudelleenjärjestelemisessä. Kaupunki ei siis päättänyt vielä yt-neuvottelujen aloittamisesta, mutta varautuu niihin.

– Viranhaltijoille annetaan valtuudet käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, mikäli tilanne muuttuu. Vielä kukaan – ei hallitus tai viranhaltijatkaan – ole tehneet päätöstä yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta. Itse katson asian siten, että tällä päätöksellä varaudumme tarvittaessa tähänkin asiaan, sanoo henkilöstöjohtaja Eila Hulkkonen.

– Ensisijaisesti pyrimme löytämään korvaavaa työtä muualta mahdollisuuksien mukaan.

Hulkkosen mukaan ensimmäiset korvaavan työn sijoittelut kaupungissa on jo tehty eli työtä vaille jääneille on osoitettu uutta työtä muualta. Tähän liittyy parhaillaan meneillään oleva henkilökunnan osaamis- ja koulutuskartoituskysely. Vastaavasti eri hallintokuntiin esimiehille on lähtenyt kysely, jolla he voivat ilmoittaa työvoiman tarpeestaan.

– Seuraamme tilannetta päivittäin ja minuun saa olla yhteydessä, yritetään löytää ratkaisuja miten tässä tilanteessa voidaan mennä yhdessä eteenpäin, sanoo henkilöstöjohtaja Eila Hulkkonen.

Sauvossa tilanteeseen suhtaudutaan toistaiseksi rauhallisesti.

– Totta kai seuraamme tilannetta ja selvittelemme sitä, mihin henkilöt, joiden työt ovat vähentyneet, voidaan sijoittaa. Onneksi meillä on henkilöitä, joilla on pätevyyttä moniin tehtäviin, vs. kunnanjohtaja Leena Pieniniemi sanoo.

– Ensisijaisesti siis etsimme korvaavaa työtä. Jos koronakriisi jatkuu pitkään, niin kuin nyt on pelättävissä, niin sotepuolella tullaan tarvitsemaan varmasti lisäkäsiä.

– Tällä hetkellä siis näin, mutta tilanne voi pitkittyessään tietysti vaikuttaa myös Sauvon henkilöstöön. Nythän tilanne tuntuu muuttuvan joka päivä, Pieniniemi sanoo.

Kunnanjohtaja Seppo Allén on palaamassa virkavapaalta huhtikuun alussa, jolloin Pieniniemi palaa hallintojohtajan virkaan.

Kaarinassakin on jo käynnistetty selvitykset töiden uudelleenjärjestelyistä ja asiaa käsitellään ensi viikon kaupunginhallituksessa.