Paimiossa opetus keskittyy Jokelan ja Vistan kouluihin

0
Lähikoulu jatkuu Paimiossa Vistan ja Jokelan kouluissa ensi maanantaista lähtien. Kaikki oppilaat ruokailevat Paimion lukion ruokalassa. ( arkistokuva)

Ensi viikosta lähtien lähikoulua käyvien peruskoululaisten opetus keskitetään Paimiossa Jokelan ja Vistan kouluille. Läpiopetuksessa käyvät vain ne 1.-3.-luokkien oppilaat sekä kaikki ne erityisen tuen piirissä olevat oppilaat, joiden vanhemmat haluavat lapsilleen lähiopetusta myös tässä korona-poikkeustilanteessa. Paimion kaupungin opetustoimi julkisti tiedon keskiviikkona iltapäivällä nettisivuillaan.

Toistaiseksi voimassa olevat opetusjärjestelyt linjattiin kokonaisharkinnan perusteella rehtorien kokouksessa yksimielisesti.

Paimiossa lähiopetuksessa on tällä viikolla ollut vain noin 5-6 prosenttia normaalista oppilasmäärästä. Edes kaikki ne oppilaat, joiden vanhemmat ilmoittivat lapsen osallistuvan lähiopetukseen, eivät ole käyneet koulussa.

Maanantaista lähtien Kriivarin ja Hanhijoen koulujen oppilaat siirtyvät lähiopetukseen Jokelan kouluun. Vistan koulun oppilaat jatkavat toistaiseksi omassa koulussaan. Vistan koulussa koulutyö jatkuu koulun rehtorin ja apulaisrehtorin johdolla. Yhdistettävien koulujen kouluarjen osalta johtovastuu on Jokelan koulun rehtorilla.

Jokelaan siirtyy opetushenkilöstöä myös Hanhijoen ja Kriivarin kouluista, joten oppilaille tuttua henkilökuntaa on Jokelassa paikalla huolehtimassa lähiopetuksen jatkumisesta. Maanantaina oppilaat otetaan vastaan Jokelan koulun pihalla kello 9.

Kouluruokailu vain lukiolla

Kaikkien oppilaiden kouluruokailut keskitetään ensi maanantaista alkaen Paimion lukiolle ja Vistan koulun lähiopetuksen oppilaat kuljetetaan ruokailuun bussikyydein. Mikään ei estä Vistan koulun opetustyössä hyödyntämään siirtymiä koulujen välillä kävellenkin, mikäli se sopii aikatauluun.

Rehtorit ovat yhteistyössä Arkean kanssa tehneet aikataulutukset, miten ruokailut järjestetään porrastetusti. Ruokailuissakin ryhmät pidetään pieninä.

Kriivarin ja Hanhijoen kouluilta järjestetään ensi maanantaiaamusta alkaen ylimääräiset kuljetukset koulun pihasta koulun pihaan niille, joiden lähikoulu nyt väliaikaisesti vaihtuu kaupungin päätöksellä. Näin oppilaille jää kuljettavaksi normaali oma koulumatka kotoa omaan tuttuun lähikouluun ja sieltä takaisin kotiin. Jos oppilas on jo normaalitilanteessakin koulukuljetusten piirissä, kuljetukset reititetään Jokelan koululle. Valtteri Mulari tiedottaa ensi maanantaina käyttöön otettavat uudet kuljetusreititykset ja aikataulut Wilman kautta erikseen kaikille niille, joita asia koskee (jo kuljetuksissa olevat sekä koulupaikan muutoksen johdosta väliaikaisesti kuljetusten piiriin tulevat).

Kriivarista ja Hanhijoelta kyyti Jokelaan

Heti maanantaista lähtien ajetaan koulukuljetukset Kriivarin ja Hanhijoen koulun pihasta Jokelan koulun pihaan niille, joiden lähikoulu nyt väliaikaisesti kaupungin päätöksell vaihtuu. Näin oppilaille jää kuljettavaksi normaali oma koulumatka kotoa omaan tuttuun lähikouluun ja sieltä takaisin kotiin.

Jos oppilas on jo normaalitilanteessakin koulukuljetusten piirissä, kuljetukset reititetään Jokelan koululle. Valtteri Mulari tiedottaa ensi maanantaina käyttöön otettavat uudet kuljetusreititykset ja aikataulut Wilman kautta erikseen kaikille niille, joita asia koskee.

Koululaisten aamupäivätoiminta jatkuu normaalisti, samoin koululaisten iltapäivätoiminta Jokelassa (klo 16 asti) ja Vistalla (klo 17 asti). Iltapäivätoiminnasta kuljetuksia kotiin ei järjestetä, vaan huoltajat vastaavat lastensa matkoista.

  • Vistan koulun opetusjärjestelyistä lisätietoja antaa apulaisrehtori Jaana Perko.
  • Jokelan koulun opetus- ym. järjestelyistä 30.3. alkaen lisätietoja antaa rehtori Tarja Vuontela.
  • Hanhijoen koulun rehtori Leena Mönkkönen ja Kriivarin koulun rehtori Sari Välimaa antavat lisätietoja omasta koulustaan Jokelan kouluun ensi viikolla siirtyville oppilaille.