Paimiossa suljettiin mm. uimahalli ja harrastustoimintaa

0
Uimahalli Solinaan pääsee nyt vain koronapassilla, jos ikää on yli 16-vuotta

Paimion kaupunki on tehnyt koronaviruksen vuoksi muutoksia palveluihinsa. Solina uimahalli ja kuntosali suljettiin toistaiseksi, ja samaten maauimalan sauna. Kuntouttava ikäihmisten päivätoiminta on toistaiseksi  tauolla, eikä Paltanpuistossa järjestetä ensi viikosta lähtien niin sanottua tilapäishoitoa.

Paimion opiston ja musiikkiopiston toiminta on pysäytetty 29.3. asti, samoin nuorisopalvelut, konsertit ja muut yleisötilaisuudet.

Seurakuntien toimet koronavirustilanteessa

Seurakunnat järjestävät toistaiseksi jumalanpalveluksia, mutta ne toteutetaan enimmäkseen sanajumalanpalveluksina. Turun Tuomiokapituli on linjannut toimintaohjeet, joiden avulla minimoidaan mahdolliset tartuntariskit.

Riskiryhmiin kuuluvien osalta suositellaan, että jumalanpalveluksiin osallistutaan television, radion ja sosiaalisen median välityksellä. Lievästikään flunssanoireisena tai ulkomaanmatkalta alle kaksi viikkoa aiemmin palanneena ei tule osallistua seurakunnan kokoontumisiin vaan seurata samoja kanavia kuin riskiryhmään kuuluvat.

Hautajaisten järjestäminen turvataan. Muiden kirkollisten toimitusten osalta seurakunnissa riskiarvion pohjalta voidaan harkita toimitusten siirtämistä, vierasmäärän rajoittamista tai muita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Sellaiset tilaisuudet, jotka eivät ole välttämättömiä, perutaan.

Esimerkiksi diakoniatyön vastaanottotyötä voidaan joutua rajaamaan asiakkaiden suojelemiseksi ja olemaan yhteydessä puhelimitse tai verkon välityksellä.