Parhaille pokaalit Paimiosalissa

0
Paimion vuoden 2019 parhaiksi urheilijoiksi valitusta kymmeniköstä kuvassa vasemmalla sijalle yksi noteerattu Sanna Pasanen (keilailu). Hänestä oikealle kisassa kakkoseksi yltänyt Topias Arola (suunnistus), sijalle viisi kivunnut Tuuli Kukkonen (lentopallo) ja kisan kuutonen Kia Vuori (taekwondo).

Paimiossa järjestettiin keskiviikkoiltana runsaan parin tunnin mittainen Paimion parhaat 2019 -gaala . Sen kuluessa palkittiin kymmenittäin eri-ikäisiä urheilun, liikunnan ja kulttuurin alueilla kunnostautuneita paimiolaisia.

Lähtökohtaisesti gaala tarkoittaa prameaa iltajuhlaa, jossa kilisytellään shampanja-laseja pukuloiston keskellä. Aivan niin korkeisiin sfääreihin Paimiosalissa ei keskiviikkona ylletty, mutta salamavalot välähtelivät kuitenkin taajaan, ja kiitospuheita pidettiin.

Paras urheilija

Sanna PasanenPaimio-mitalin saaja, laajalti tunnettu säveltäjä, laulaja ja muusikko Petri Laaksonen lupasi pitää vähintään yhtä pitkän kiitospuheen kuin saman mitalin jo syyspuolella pokannut Outi Ollila. Ja niin siinä kävikin.

Hauskassa ja hieman tunteikkaassakin puheenvuorossaan Laaksonen jakoi kiitosta monien, osin jo edesmenneidenkin, henkilöiden suuntaan. Mainituiksi tulivat muun muassa legendaariset paimiolaiset musiikkipedagogit Heimo Heimola ja Tesma Lindgren, Paimion lukion takavuosien opettajat Olavi Lindström (historia ja yhteiskuntaoppi) ja Pirkko Räisänen (äidinkieli), paikalliset urheiluvaikuttajat Markku Ernola, (Haka), Raimo Kallio (Yritys) ja Helge Kujanen (Yritys) sekä Paimion seurakunnan kanttori Jouko Peltola.

Tilaisuudessa kuultiin myös Petri Laaksosen musiikkia.

Laaksosen ohella gaalassa palkittiin kymmenen Paimion parasta urheilijaa, lajien parhaat ja vähintään SM-kultaa saavuttaneet ”mestarit”.

Paimion parhaan urheilijan tittelin sai tällä kertaa keilaaja Sanna Pasanen. Hän saalisti viime vuonna MM-pronssia Mastersista, SM-liigan hopeaa ja lisäksi SM-kultaa joukkuekisasta.

Kakkoseksi ylsi nuori suunnistaja Topias Arola, jonka vuoden 2019 meriitteihin kuuluu muun muassa EM-viestikulta (M18) EM-pitkän matkan nelossija ja SM-erikoispitkän kultamitali.

Arolan valmentaja, pitkään Paimion Rastin seuravalmentajana ja monien seuran huippusuunnistajien valmentajana toiminut Matti Tahvonen sai Vuoden valmentaja -tittelin.

”Evakon kyynel” on

kulttuuriteko 2019Vuoden 2019 paimiolaisena kulttuuritekona gaalassa palkittiin Nauristeatterin näytelmä Evakon kyyne l, joka kertoo Karjalan evakkojen elämästä lasten näkökulmasta. Kyseessä on kahden nuoren, Martta Entosen ja Esteri Seppälän käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä. Martta ja Esteri ovat myös Nauristeatterin perustajia.

Vuoden kulttuuriteko -kunniamaininta myönnetään sellaiselle teolle tai taholle, jonka toiminta on ollut mieleenpainuvaa ja laajalti merkittävää.

Vuoden kulttuuriteko , Vuoden liikuntateko , Kunnon kuntalainen ja Vuoden nuori ovat Paimion Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan valintoja.

Vuoden 2019 liikuntatekoja olivat Paimion Hakan liikuntakerhot kouluissa 1-6 –luokkalaisille ja Paimion kaupungin toteuttama Vähäjokipolku.

Kunnon kuntalaisena palkittiin Matleena Koskinen, joka tunnetaan Paimion kaupungin hyväntuulisena, energisenä ja innostavana erityisliikunnanohjaajana.

Kunnon kuntalainen -kunnianimi myönnetään erityisen merkityksellisestä toiminnasta kunto- ja terveysliikunnan ja fyysisen kulttuurin alueella.

Vuoden nuori 2019 on Paimiossa muun muassa lukion tutorina ja OPKH:n sihteerinä toimiva, koripalloa aktiivisesti harrastava Kasperi Kaukonen. ”Tunnollinen, oma-aloitteinen ja reipas nuori mies. Ottaa vastuuta ja huomioi kaverinsa ikään katsomatta”, todetaan valinnan perusteluissa.

Paimio-mitali 2019: Säveltäjä, laulaja, muusikko Petri Laaksonen. Yrittäjä, muusikko Outi Ollila (saanut palkintonsa jo aikaisemmin).

Vuoden kulttuuriteko: Nauristeatterin näytelmä Evakon kyynel.

Vuoden liikuntateko: Hakan liikuntakerhot kouluissa 1-6 –luokkalaisille. Paimion kaupungin toteuttama Vähäjokipolku.

Kunnon kuntalainen: Matleena Koskinen.

Vuoden nuori: Kasperi Kaukonen.

Paimion vuoden 2019 urheilijat: 1) Sanna Pasanen, keilailu 2) Topias Arola, suunnistus ja pyöräsuunnistus 3) Milka Reponen, hiihtosuunnistus 4) Antti-Pekka Niinistö, maraton, maastojuoksu 5) Tuuli Kukkonen, lentopallo 6) Kia Vuori, taekwondo 7) Lotta Kukkonen, lentopallo 8) Camilla Aarnio-Wihuri, ratsastus 9) Inga Dambe, suunnistus 10) Waltteri Saaristo, jääkiekko.

Vuoden valmentaja 2019: Matti Tahvonen, suunnistus.

Lajien parhaat: Suunnistus: Topias Arola. Keilailu: Sanna Pasanen. Lentopallo: Tuuli Kukkonen. Voimailulajit: Elmeri Töyry. Yleisurheilu: Antti-Pekka Niinistö. Kamppailulajit: Kia Vuori. Jääkiekko: Waltteri Saaristo. Ratsastus: Camilla Aarnio-Wihuri. Jalkapallo: Miikka Länsimies. Pesäpallo: Samuel Sola. Salibandy: Kalle Perkonoja.

Paras seurajoukkue 2019: Paimion Hakan naisten jalkapallon edustusjoukkue.

Paras viestijoukkue 2019: Paimion Rasti, miesten ykkösjoukkue

Mestarit 2019 (vähintään SM kulta yli 16 v. sarjoissa): Lotta Kukkonen, lentopallo B-tyttöjen mestaruus sekä Pohjois-Euroopan mestaruus. Tuuli Kukkonen, lentopallon naisten ja A-tyttöjen SM kultaa. Inga Dambe, D35 erikoispitkän, pitkän ja sprinttimatkan SM-kultaa. Sanna Pasanen, keilailun SM-kulta joukkuekisassa. Milka Reponen, hiihtosuunnistuksen SM-kultaa pitkällä matkalla. Topias Arola, M18 EM-viesti kulta, H18 SM-erikoispitkän kulta. Elmeri Töyry, Voimannoston Suomen mestaruus alle 23v. 67,5 kg sarjassa.