Poliisi on tien päällä valvomassa viikonlopullakin

0

Koronavirustilanteen takia kaupungit ja kauppakeskukset ovat hiljentyneet ja liikennemäärät ovat vähentyneet niin pääteillä kuin taajamissakin. Vähentyneistä liikennemääristä huolimatta poliisi valvoo edelleen myös liikennettä.

Ylikomisario Kai Loukkaanhuhta sanoo, että liikennevalvontaa suunnataan ensisijaisesti liikenneturvallisuuden kannalta vakavimpiin rikoksiin, kuten rattijuopumuksiin, törkeisiin ylinopeuksiin, suojatiesääntöjen rikkomiseen sekä punaisen liikennevalon noudattamatta jättämiseen.

Alueellisesti liikenteenvalvontaa keskitetään sinne, missä liikennettä on edelleen paljon eli taajamiin ja pääteille.

Lounais-Suomen poliisi on vahvistanut yleiseen järjestykseen ja turvallisuuden valvontaan suunnattua resurssia koko alueellaan. Jatkuvassa hälytysvalmiudessa ja laajalla alueella liikkuvat poliisipartiot tuovat turvaa myös harvaan asutuille alueille.