Poliisi rajoitti lupapalveluja – käräjiä siirtynee

0

KORONA Lounais-Suomen poliisilaitoksen lupapalvelusektori rajoittaa asiakaspalveluaan. Syynä rajoituksiin on henkilöstön riittävyyden ja poliisin palveluiden turvaaminen poikkeustilanteessa.

Poliisin lupapalveluja, ja esimerkiksi passeja ja henkilökortteja, on saatavilla Varsinais-Suomen alueella ainoastaan Turun, Salon ja Paraisten poliisiasemilta normaalina aukioloaikoina. Loimaan, Uudenkaupungin ja Kemiönsaaren poliisiasemien osalta lupapalvelut ovat suljettuina 13.4. saakka.

Asiakkaille suositellaan ensisijaisesti asiointia verkossa osoitteessa www.poliisi.fi. Jos käynti poliisin lupapalvelupisteessä on välttämätöntä, pyydetään varaamaan aika käynnille. Paikalle ei pidä tulla, jos on flunssan oireita tai jos on saapunut hiljattain ulkomailta.

Jos kuuluu riskiryhmään ja asiointi lupapalvelupisteessä on välttämätöntä, tulee olla hyvissä ajoin yhteydessä poliisilaitoksen vaihteeseen numeroon 0295 440 501 ja sopia turvallisesta asioinnista.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa suositellaan sähköistä asiointia, mutta oikeuden asiakaspalvelupisteeseen voi jättää myös päivittäin paperisia asiakirjoja postilaatikkoon. Haastemiehiin saa yhteyden niinikään varmimmin sähköisesti.

Käräjäoikeuden istuntojen järjestämisestä tuomarit ja käräjänotaarit päättävät itse. Mahdollista on myös istunnon pitäminen etäyhteyksien avulla. Kutsut käräjille siis pitävät kutinsa, ellei peruutusta kuulu. Jos asianosainen on kutsuttu käräjille ja hän sairastuu, pitää peruuttaa osallistuminen ottamalla yhteyttä käräjäsihteeriin.