Sauvo antoi tarkemmat ohjeet koronan varalta

0
Sauvon koulurakentaminen ei ole estänyt koulutyötä, mutta koronavirus voi levitessään sen tehdä.

Sauvon kunnan johtoryhmä julkisti perjantaina ohjeistuksen koronan varalta. Siinä muistutetaan, että kouluun ja päivähoitoon tullaan vain terveenä. Mikäli takana on oleilua ulkomailla, on ennen palaamista otettava yhteys terveydenhuoltoon ja kouluun, ja on syytä myös varautua siihen, että paluu päivähoitoon tai koulutyöhön onkin vasta 14 päivän karanteenin jälkeen.

Sauvossakin suositellaan, että koululaiset ottavat kaikki koulukirjat kotiin siltä varalta, että tilanne muuttuu, eli käytännössä jos koulu suljetaan esimerkiksi oppilaan tai henkilökunnan tartunnan vuoksi. Tiedotus hoituu tältä osin Wilmassa.

Sauvon kunnan kotipalvelu ja palveluasuminen toimivat normaalisti, mutta vierailijoiden toivotaan kiinnittävän huomiota omaan terveydentilaansa ja välttävän vierailuja flunssaisena tai mahdollisen ulkomaanmatkan jälkeen.

Sauvon kunnan muut eri toimipisteet palvelevat normaalisti, mutta asiakkaiden toivotaan asioivan paikanpäällä vain terveenä, ja hygienia huomioiden. Kirjaston yleisötilaisuudet ovat tauolla, mutta lainaustoiminta jatkuu normaalisti. Myös nuorisotilat pidetään kiinni. Koululla olevat harrastukset ovat tauolla ja liikuntatilat suljettuna toistaiseksi.

Ohjeistus on luettavissa Sauvon kunnan kotisivuilla.