Sauvon kunnalta koronavirus-tiedote

0

Sauvon kunta julkaisi tiistaina 17.3. puoliltapäivin koronavirustiedotteen, jota on sittemmin joiltakin osin täydennetty ja päivitetty.

Tiedotteessa todetaan muun muassa seuraavat seikat:

Koulunkäynti ja päivähoito

Sauvon koulukeskus suljetaan ja lähiopetus keskeytetään ajalla 18.3.-13.4.2020.

Sauvon koulukeskuksen yhteydessä oleva Lastentalo pysyy toistaiseksi auki. Esiopetus ja esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus jatkuu Lastentalossa normaalisti.

Niitä vanhempia ja huoltajia, joilla on mahdollisuus järjestää lapsen hoito kotona, kehotetaan menettelemään niin.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti ne sauvolaiset luokkien 1-3 oppilaat, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla, saavat tulla koululle lähiopetukseen. Näiden luokkien oppilaiden vanhemmille lähetettiin tiistaina Wilman kautta kysely, jossa tiedusteltiin koulupaikan tarvetta ajalla 18.3.-13.4.2020.

Samalla vanhemmille esitettiin toive, että lapsen opiskelu järjestettäisiin kotioloissa, jos se suinkin on mahdollista.

Sauvon varhaiskasvatuksen yksiköt (Naakankolo, Hakkiskoto, Miinantupa ja perhepäivähoito) ovat auki. Myös varhaiskasvatuksen kohdalla toiveena on, ettei lasta tuotaisi päivähoidon yksikköön, jos kotona olemiseen löytyy edellytykset.

Varhaiskasvatus oli yhteydessä koteihin tiistaipäivän aikana.

Toistaiseksi ei vapaa-ajan palveluja

Sauvon kirjasto on suljettu 18.3.2020 alkaen. Lisätietoja verkkokirjastosta: www.vaskikirjastot.fi.

Sauvon nuorisotalo nuorisotalo suljettiin jo 13.3.2020 alkaen. Uusista aukioloista informoidaan myöhemmin.

Sauvon kunnanviraston toimipisteiden ulko-ovet on suljettu. Kunnasta viestitetään, että “jos mahdollista, hoida asia puhelimitse, sähköpostilla tai ajanvarauksella.” Lisäksi muistutetaan, että tullessa asioimaan on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta ja että “virastoihin tullaan vain terveenä.”

Sauvon koululla järjestettävä harrastustoiminta on peruttu 13. maaliskuuta 2020 alkaen. Myös säännölliset varaukset Sauvon koulukeskuksen liikuntasalissa on peruttu.

Sauvon kunnan kuntosalikin on toistaiseksi suljettu.

Ei ulkopuolisia palvelukeskukseen

Palvelukeskuksen ruokala on suljettu ulkopuolisilta, ja päivätoiminta on peruutettu toistaiseksi. Intervallihoitoa on luvassa vain välttämättömissä tilanteissa.

Vierailut palvelukeskuksen asukkaiden luona on kielletty. Erityistapauksissa vierailuista sovitaan tapauskohtaisesti etukäteen henkilökunnan kanssa. Ulkopuolisia vieraita ei oteta vastaan.

Sauvon kotipalvelu toimii normaalisti.

Kunnasta muistutetaan, ettei iäkkään henkilön kodissa pidä vierailla sairaana eikä edes silloin, jos on lieviä flunssaoireita. Erityisen tärkeää on välttää vierailuja, jos on hengitystieinfektion oireita ja jos on palannut koronaviruksen epidemia-alueelta.

“Älä vie edes lievästi sairasta lasta kyläilemään ikäihmisten luo”, korostaa Sauvo tiedotteessaan.

Uusi koronavirus (COVID-19) aiheuttaa useammin vakavia oireita ikääntyneille ja niille, joilla on jokin perussairaus, kuten diabetes, sydänsairaus tai keuhkosairaus.