”Seurataan ohjeistuksia” -Paltanpuisto sulki ryhmätoiminnat

0
Arkistokuva vanhushoivasta.

Paimion kaupungin ja Paimion Yrittäjien yhteinen ystävyyskunta- ja yrittäjyysmatka peruutettiin keskiviikkona. Matkakohde oli ystävyyskunta Odenthal, jossa myös on jo todettu muutamia koronatartuntoja. Yrittäjien puheenjohtaja Salla Axelin kertoi torstaina, että 18.-21.4. suunnitellulle matkalle oli lähdössä yhdeksän yhdistyksen jäsentä ja seitsemän kaupungin edustajaa.

Myös esimerkiksi koulujen osalta on tehty päätökset perua mm. Erasmus-toimintaan kuuluvat matkat.

Tiedotusta nettisivuilla

Kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki sanoo, että kaupunki seuraa tarkasti Sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksia ja ajantasaista tietoa päivitetään kaupungin ja terveyskeskuksen nettisivuille.

– Kaupungin hallintokuntia ja konserniyhteisöjä on myös ohjeistettu esimerkiksi sen suhteen, että seminaarimatkoja ja matkustamista yleensäkin on vältettävä. Avainhenkilöiden on syytä harkita myös henkilökohtaista matkustamista.

Jussinmäki vastaa itse kuitenkin puhelimeen autosta matkalla Tahkolle hiihtämään. Hän toteaa, että omankin lomailun osalta tilannetta harkittiin, mutta matkasuunnitelmat eivät pidä sisällään mitään massatapahtumia.

– Meillä on mökkimajoitus ja matkat taitetaan omalla autolla. Laduilla metrin etäisyys muihin toteutuu joka tapauksessa.

Hän toteaa myös, että pystyy tarvittaessa palaamaan pikaisesti Paimioon.

Gaalassakaan ei kätelty

Jussinmäen mukaan kaikissa kaupungin tiloissa korostetaan nyt käsihygieniaa ja lähikontaktien välttämistä. Keskiviikkoiltana iltana Paimio-gaalassakaan ei kätelty.

Paltanpuiston palveluohjaaja Liisa Vanhanen kertoo, että heillä on tällä hetkellä se linja, että osastoille ei haluta flunssaisia vieraita ja lähikontakteja suositellaan vältettäväksi asianmukaisen käsihygienian lisäksi. Tilannetta seurataan.

– Toistaiseksi ei ryhmätoimintaa meillä ole rajoitettu, mutta tänään on juuri käyty asiasta keskustelua. Jotkut ulkopuoliset toimijat, kuten Karvakaverit ilmoittivat itse, että he eivät tule, mikä on ymmärrettävää kun koirat kulkevat sylistä syliin. Ja esimerkiksi tanssit ensi viikolta on peruttu.

Sauvon palvelukeskuksessa ei ole tehty erillisiä ohjeistuksia vierailuista. Perusturvajohtaja Merja Valindas sanoo, että terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti toimitaan.

Esperin hoitokoti Viljaskassa Paimiossa noudatetaan yhtiön valtakunnallista linjausta. Hoitokodissa ei voi vierailla mikäli vierailijalla on hengitystieinfektio tai muu tartuntavaarallinen tauti. Niiden, jotka ovat vierailleet koronaviruksen epidemia-alueilla toivotaan odottavan 14 vuorokautta ennen vierailua hoitokodissa. Vierailijoita muistutetaan myös tarkasta käsihygieniasta.