Terveyskeskuksessa vielä rauhallinen tilanne

0

Paimion-Sauvon terveyskuntayhtymän vs.johtava lääkäri Samu Lumijärvi kertoo torstaina, että tilanne vastaanotoilla on rauhallinen. Flunssaoireisten päivystysvastaanotto on keskitetty pääterveysaseman alakerrokseen. Sinne tulevat myös sauvolaiset flunssapotilaat, jos lääkärin vastaanotolle on tarve tulla.

– Meillä on rauhallinen tilanne. Ihmiset ovat olleet kuuliaisia sille kehotukselle, että perusoireet hoidetaan kotona. Puhelimissa on ollut kohtalaista ruuhkaa kyselyjen vuoksi, mutta tilanne on hallinnassa.

Terveyskeskuksen vastaanotoilla on linjausten mukaisesti ajettu alas kiireetöntä toimintaa, mutta sitäkin on tehty toistaiseksi hilliten. Ei ole tarkoituksenmukaista sulkea kaikkea, kun tilanne pandemian suhteen on alueella rauhallinen.

Terveyskeskuksen lääkäritilanne on koko kevään ollut tiukka, mutta Lumijärven mukaan hallinnassa sekin. Toki hetkellisiä tiukkuutta päivystystilanteessa voi syntyä, jos lääkäritkin ovat sairaana.

– Näköpiirissä myös on, että saamme lisävoimaa huhtikuun alusta.

Paimion-Sauvon alueella ei toistaiseksi ole mietitty päivystysvastaanoton laajentamista iltaan. Resurssit keskitetään tarvittaessa päiväaikaisen päivystysvastaanoton kapasiteetin lisäämiseen.