Veteraanien MM-suunnistus toisi kilpailuja myös Peimarin maastoon

0
Paimion Rastilla on runsaasti kokemusta suurtenkisojen järjestelyistä. 2015 Paimiosta juostiin Louna-Jukola.

Suunnistusliiton hallitus päätti tiistaina, että Suomen ehdokas suunnistuksen veteraanien 2023 MM-kilpailujen järjestäjäksi on Turku. Hakemuksen taustalla on neljän seuran yhteenliittymä; Turun Suunnistajat, Paimion Rasti sekä Mynämäen Suunnistajat -52 ja Liedon Parma.

Suunnistusliitto sai yhteensä seitsemän hakemusta. Muut ehdokkaat olivat Espoo-Lohja, Helsinki, Imatra-Lappeenranta-Ruokolahti, Jämsä, Saariselkä ja Seinäjoki.

Turun hakemus arvioitiin kuitenkin kokonaisuutena vahvimmaksi. Hakukriteereinä olivat kansainvälisen suunnistusliitto IOF:n määrittelemät hakukriteerit. Turusta löytyvät muun muassa erinomaiset kilpailumaastot, joista erityisesti sprinttimaastot olivat hakijoista parhaat. Organisaatio on järjestänyt aiemminkin isoja IOF:n tapahtumia sekä Jukolan viestin useamman kerran.

Keskimatkat kisattaisiin Rastin maastoissa

Jos Turku valittaisiin kisakaupungiksi, olisi valinnalla vaikutusta myös Paimioon.

– Kisan työnjakoa on jo hahmoteltu. Missä päin järjestettäisiin mitäkin. Keskimatka karsintoineen tulisi johonkin päin Paimiota tai Sauvoa Paimion Rastin maastojen alueelle, Rastin puheenjohtaja Pertti Arola kertoo.

Tapahtuma olisi erityinen ponnistus Rastin osalta, sillä se on iso ja osallistujia on yleensä ollut noin 3500–5000.

– Sopiva yhdistelmä arvokisaa ja leppoisaa lomasuunnistusmeininkiä. Sitä kansaahan näissä tapahtumissa on paljon liikkeellä. Erilaisia elämyksiä lähdetään hakemaan ja kyseessä olisi varmasti hieno tapahtuma, Arola pohtii.

Hakuprosessi jatkuu seuraavaksi siten, että Suomen hakemus jätetään kansainväliselle suunnistusliitto IOF:lle 31.3.2020 mennessä ja IOF tekee lopullisen valinnan Suomen ja mahdollisten muiden maiden ehdokkaiden välillä heinäkuussa 2020.