Kaarinan Yrittäjät jakaa jäsenilleen koronatukea 20 000 euroa

0
Arkistokuva TS/Mikael Rydenfelt.

KAARINA

Yrittäjäyhdistys Kaarinassa aikoo auttaa jäseniään erityisellä koronatuella. Yhdistys jakaa hakemusten perusteella jäsenilleen 500-2000 euron avustuksia 20 000 euron edestä. Päätös tuen jakamisesta on tehty yrittäjäyhdistyksen hallituksessa, ja se tulee vielä vahvistettavaksi yhdistyksen yleiseen kokoukseen, koska tuki maksetaan voimassa olevan budjetin ulkopuolelta.

Tuen haku on jo käynnissä. Se avattiin jo nyt, koska tukirahoitus halutaan maksaakin nopeasti.

– Kaarinan Yrittäjäyhdistykselle on vuosikymmenten takaa kertynyt vapaata pääomaa ja sitä halutaan nyt tällaisena kriisiaikana käyttää kriisissä olevien jäsenten hyväksi. Oletus tietenkin on, että yleinen kokous 4.5. tuen maksamisen hyväksyy, sanoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Toni Pyökäri.

Tukipaketti kohdistetaan yksittäisiin jäsenyrityksiin näiden tekemien hakemusten perusteella. Tuen suuruus on 500-2000 euroa ja sen ehtoina on Kaarinan Yrittäjien voimassa oleva jäsenyys, yrityksen taloudellisen tilanteen ja liikevaihdon heikentyminen nimenomaan koronavirusepidemian takia 16.3. jälkeen.

– Yrityksellä pitää olla edellytykset kannattavaan liiketoimintaan, ja sen pitää pystyä osoittamaan, että sen talous on ollut kunnossa ennen koronaviruksen aiheuttamia rajoitteita, kertoo yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Toni Pyökäri.

Hakemus saa olla vapaamuotoinen, ja siitä pitää käydä ilmi miten toiminta on muuttunut, mitä toimia tehty liiketoiminnan kehittämiseksi ja miltä tulevaisuus näyttää. Hakemuksessa on myös kerrottava, onko haettu muita julkisia tukia kaupungin, Elyn tai Business Finlandin kautta. Näiden haku ei kuitenkaan estä yhdistyksen tuen saamista.

Tukirahahakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja Kaarinan Yrittäjät ry:n hallituksen nimeämä tukitoimikunta tekee päätökset tukirahoituksen myöntämisestä. Toimikuntaan kuuluvat Kaarinan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Karoliina Heiskanen, varapuheenjohtaja Pyökäri, hallituksen jäsen Johanna Helle ja talousvastaava Nina Suuronen.

Hakemuksen jättämisen yhteydessä hakija sitoutuu tarvittaessa lähettämään vuoden 2019 tilinpäätöksen.

– Tällä todennamme, että yrityksellä on ollut edellytykset kannattavaan liiketoimintaan ennen poikkeustilannetta, sanoo Pyökäri.

 

Hakemukset tulee jättää viimeistään su 10.5. klo 24 osoitteeseen: https://urly.fi/1ALS

Tukirahaa saaviin yrityksiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.