Minna kavereineen jakaa kokkausvinkkejä Facebookissa

0
Minna Rosendahl on suosinut nyt juhlapyhien jälkeen keittiössä soppalinjaa.

Varsinais-Suomen Muistiyhdistyksen aluejohtaja Minna Rosendahl on monen muun tavoin tehnyt koronatilanteen vuoksi jo viikkokausia pitkiä työpäiviä kotonaan etätyönä. Sen lisäksi hän on valmistanut joka päivä ateriat puolisolleen ja itselleen.

– Vaikka olen aina laittanut ja tykännyt laittaa ruokaa, niin jossain vaiheessa alkoi itseäkin kyllästyttää, että mitähän ihmettä sitä tänään laittaisi. Ja voin vain ihmetellä, kuinka paljon isommat haasteet on niissä perheissä, joissa on pieniä lapsia, Minna kertoo.

Tuttujen kanssa tuli juteltua omien ja muitten ruuanlaittokokeilujen onnistumisista ja epäonnistumisista, ja sitten Minna keksi perustaa Facebook-sivuston ”tyypeille, jotka tekevät ruokaa, mutta joilta välillä loppuvat ideat kesken”. Maaliskuun loppupuoliskolla perustettu sivusto sai nopeasti suosiota. Ruokaa hermoja menettämättä -sivustolla on jo yli sata jäsentä.

Ryhmä on sisällöltään yksityinen, eli vain jäsenet voivat nähdä keitä ryhmässä on ja mitä siellä julkaistaan. Rosendahl on pitänyt periaatteena, että ryhmään otetaan tuttuja ja tutuntuttuja.

– Postaamalla kuvia omista tekeleistä tarjoaa ruokavinkkejä myös muille. Samalla voi kertoa ruuan sisällöstä, ehkä joskus jopa reseptinkin.

– Enimmäkseen kuvissa on ihan tavallista arkiruokaa; joku kasvissosekeiton kuva voi innostaa monia muitakin tekemään sitä. Tietysti joskus voi brassailla vähän vaativammallakin ruokalajilla, mutta minkäänlaista kilpavarustelua ei ole tarkoitus harjoittaa, Rosendahl sanoo ja lisää, että viestittely ryhmässä onkin pysynyt hyväntuulisena, iloisena ja kannustavana.

Postaukseen voi lisätä myös aiheen, jotta ohjeet on myöhemmin helppo löytää.

– Lisäilen aihealueita tarpeen mukaan. Esimerkiksi oma tyttäreni ja moni kaverinsa ovat kasvissyöjiä, ja kasvisruokapostaukset löytyvät nyt kaikki samasta paikasta.