Paimio ja Kaarina lomauttavat, Sauvo ei toistaiseksi

0
arkistokuva

PAIMIO, KAARINA

Kaarinan ja Paimion kaupungeissa käydyt yt-neuvottelut päättyivät tällä viikolla. Kaarinassa lopulliset lomautuspäätökset tehdään tällä viikolla, ja Paimiossa on jaettu lomautuslappu 71 työntekijälle. Ne kohdistuvat pääsääntöisesti varhaiskasvatuksen tehtäväalueelle, kirjastoon ja uimahalliin.

– Lomautukset ovat alkamassa 22.5. ja ne jatkuvat enimmillään 30.6. saakka, sanoo kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki .

Neuvottelujen kuluessa lomautuksien ulkopuolelle rajattiin molemmissa kaupungeissa tietyt tehtävät ja toimialat, kuten esimerkiksi opetus, sosiaalityö ja mm. vanhuspalvelut. Myöskään hallintoon ei koskettu.

– Arvion mukaan satakunta henkilöä lomautetaan, mutta tarkkaa määrää en vielä pysty sanomaan. Selvitämme mahdollisuutta vuosilomien käyttämisestä ja vuorolomautuksista, kertoi Kaarinan henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala tiistaina.

Kuntatyönantajat seuraavat hallituksen antamien rajoitustoimenpiteiden tilannetta sekä kaupungin työtilanteen muutoksia. Mikäli työtilanne työpaikalla muuttuu, voidaan lomautukset perua ja työntekijä kutsua takaisin työhön. Vastaavasti, jos tarjolle tulee muuta korvaavaa työtä, tarjotaan tätä työtä lomautusuhan alaiselle henkilöstölle osaamis- ja koulutuskartoituskyselyn perusteella.

Paimion henkilöstöjohtaja Eila Hulkkonen kertoo, että näiden nyt jo lomautettujen lisäksi Paimiossa on käyty läpi työvoimapalvelujen tilannetta ja lomautukset tulevat koskemaan myös työvoimapalvelujen henkilökuntaa.

Lomautusjaksojen pituudet vaihtelevat riippuen työpaikkojen tilanteesta.

Sauvon kunnanjohtaja Seppo Allén on saanut kunnanhallitukselta valtuudet yt- neuvottelujen käynnistämiseen tarvittaessa, mutta toistaiseksi neuvotteluja ei ole aloitettu. Allénin mukaan henkilöstöä on työn vähentyessä jonkun verran siirrelty soveltuviin tehtäviin.

– Tilannetta seurataan, se voi muuttua nopeastikin jos tulee näitä väläyteltyjä rajoitusten purkuja.