Pörriäisille mesikasveja Vähäjoen varteen?

0
Etelän ruttojuuri tarjoaa mettä pörriäisille hyvin varhain keväällä. Kuva otti Sulho Lehtonen.

Pölyttäjät ovat tärkeä asia viljelykasvien menestymiseksi. Jos pörriäiset katoavat, meiltä loppuu samalla ruoka. Siksi suomalaiset haastettiin huhtikuun alussa pörriäistalkoisiin; istutetaan esimerkiksi kasveja pölyttäjien iloksi, perustetaan niitty, eikä klanita nurmikkoa jatkuvasti.

Paimiolainen Sulho Lehtonen toi Kuntsarin kautta tiedoksi oman ehdotuksensa; Vähäjoen varressa sijaitsevan hienon ulkoilureitin varrelle voisi istuttaa Etelän ruttojuurta, joka on erinomainen mesikasvi aikaisin keväällä, ja josta kimalaiset, mehiläiset ja perhoset tykkäävät. Savimultapenkat polun vierillä olisivat tähän omiaan.

Etelän ruttojuuri kukkii ennen lehtien puhkeamista. Kukinnan jälkeen siihen tulee isot lehdet