Sillan liikuntasaumojen korjaus alkoi

0

PAIMIO Moottoritiellä Paimionjoen kohdalla Turusta Helsingin suuntaan menevällä sillalla alkoivat korjaustyöt maanantaina, aluksi liikennejärjestelyillä. Hiidenalan sillalla tehdään korjaustöitä toukokuun loppuun.

Sillan erikoistarkastuksessa on havaittu, että sillan päässä sijaitseva liikuntasaumalaite on rikkoutunut. Rikkoutunut liikuntasaumalaite korvataan massaliikuntasaumalla. Liikenne ohjataan töiden ajaksi yhdelle kaistalle. Nopeusrajoitus on sillalla korjaustöiden ajan 60 km/h.

Vanhan liikuntasaumalaitteen purkaminen tehdään vaiheittain kaista kerrallaan, jotta liikennettä ei jouduta katkaisemaan sillalta kokonaan. Vanhan laitteen purku ja uuden asennus kestävät normaalia pidempään, koska työtä tehdään useassa vaiheessa ja varoen, ettei muu siltarakenne vaurioidu irrotustyön aikana. Liikennemäärä sillalla on lähes 20 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, joten on mahdollista, että liikenne ruuhkautuu ajoittain siltapaikan kohdalla.