Tiesitkö, että tänään vietetään koiranpäivää? Kuuntele podcast, jossa puhutaan pennun hankinnasta

0
Koira on monen ihmisen paras kaveri. (kuva Kennelliitto)

Koiranpäivää vietetään tänään perjantaina 24.4.2020. Kennelliitto julkaisee silloin kaksi kuunneltavaa podcastia koiranhankinnan tueksi. Tällä viikolla on julkaistu Koiranpäivän kunniaksi myös nettilukukoira Severin videosarjan lapsille sekä vinkkejä koiran ilmeiden tulkintaan. Valtakunnallista Koiranpäivää vietetään nyt 14. kerran.

Tänä vuonna Kennelliiton toiminnassa painotetaan koiran luonnetta ja käyttäytymistä. Tämä näkyy myös Koiranpäivän vietossa. Kannustamme somehaasteiden kautta koiranomistajia aktivoimaan koiriaan eri tavoin, sillä kaikki koirat tarvitsevat koiramaista tekemistä ja liikuntaa.

– Kaikki koirat ovat erilaisia, mutta omistajilleen yhtä rakkaita. Meidän tehtävämme on tarjota koirille hyvä arki, jossa niiden tarpeet täyttyvät, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Koiranpäivän somejulkaisut löytyvät Instagramista tunnuksella #Koiranpäivä2020. Haasteita pyörii päivän aikana myös Kennelliiton Koiranpäivä-sivulla Facebookissa ja Kennelliiton Twitter-tilillä.

Podcasteista tietoa koiran hankinnan tueksi

Koiranpennuille on nyt paljon kysyntää. Koiran hankinta kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, sillä koira on ihmisen paras kaveri parhaimmillaan yli 15 vuoden ajan. Koiranhankintaa suunnitteleville Kennelliitto tarjoaa tietoa Koiranpäivänä alkavassa, yhteistyössä a-lehtien Generon kanssa tuottamassa Hyvää elämää koiran kanssa -podcastien sarjassa. Tässä sarjassa julkaistaan kaikkiaan kahdeksan podcastia joka toinen viikko. Lisäksi julkaistaan kaksi podcastia yhteistyössä Lily Talks’in kanssa.

Kennelliiton Hyvää elämää koiran kanssa -podcastissa toimittaja Leena Seppinen jututtaa koirien käyttäytymistutkija Katriina Tiiraa siitä, mistä koiranpentu kannattaa hankkia, ja miten koiran rotu kannattaa valita. Lily Talks’in Anna Vihervaarasta -podcastissa Anna Kauhala jututtaa koirankouluttaja Miira Hellsteniä siitä, mitä pennun hankinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Podcastit voi kuunnella osoitteessa www.kennelliitto.fi/podcast.

Nettilukukoira Severi ilahduttaa lapsia verkossa

Kennelliiton kaveri- ja lukukoiratoiminta on koronavirustilanteen takia tauolla heinäkuun loppuun saakka. Pienten ja vähän isompienkin lukijoiden iloksi julkaistaan keskiviikkona 22.4.2020 YouTubessa nettilukukoira Severin videot. Niiden avulla lapset voivat lukea videolla tarkasti kuuntelevalle hovawart Severille Bellan pentupoppoo -kirjaa. WSOY:n vuonna 2017 julkaiseman kirjan ovat kirjoittaneet Henna Helmi Heinonen ja Reetta Niemensivu.

Bellan pentupoppoo on suunnattu 7-vuotiaille tai tätä vanhemmille lapsille. Kirjassa seurataan esikoululainen Julian ja hänen parhaan kaverinsa Annin seikkailuja Bella-koiran pentueen kanssa.