Tuorlan observatorion rakennuksista tehtiin kaupat

0
Tuorla tarjoaa muun muassa planetaarioelämyksiä.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on myynyt Kaarinassa sijaitsevan Tuorlan Observatorion Tuorlan Tähtitornit Oy:lle. Kauppaan kuuluu 16 rakennusta tontteineen.
Turun yliopisto irtisanoi observatorion vuokrasopimuksen, ja yliopiston johto päätti maaliskuussa, että se ei sitoudu tiedekeskuksen osalta vuokralaiseksi Tuorlaan tai osallistu Tuorlan uudeksi omistajaksi kaavailtuun osakeyhtiöön.
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy luopuu Observatorion kiinteistöistä, sillä Turun yliopistolla ei ole enää ollut käyttöä rakennuksille. Myytävä kokonaisuus sijaitsee Kaarinassa noin 12 kilometrin etäisyydellä Turun keskustasta.
Rakennuksissa on neliöitä yhteensä noin 2 000. Rakennukset myydään Tuorlan Tähtitornit Oy:lle tontteineen.
– Tarkoituksemme on jatkossa ylläpitää, vaalia ja edelleen kehittää alueen tiede- ja kulttuuriperintöä sekä tarjota muun muassa tiedekeskustoiminnalle ja muille koulutus-, tutkimus-, matkailu- ja kulttuuritarpeille toimintatiloja, kertoo Tuorlan Tähtitornit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Korhonen.
– Hienoa, että saimme Observatoriolle innovatiivisen ja alan perinpohjaisesti tuntevan toimijan, joka ymmärtää myös alueen kulttuurihistoriallisen merkityksen sekä paikan merkityksellisyyden koko yhteisölle, sanoo SYK Oy:n kiinteistöliiketoiminnan asiantuntija Markus Heikkilä.
– Kiinteistöjen myynti paikalliselle toimijalle takaa paremman toiminnan kehityspotentiaalin. Aluetta hallinnoi jatkossa toimija, joka tuntee perinpohjaisesti alueen sekä sen olemassaolon merkityksen kertoo SYK Oy:n johtaja Juha Uotila.