”Viikonlopun ruoat paikkaavat tilannetta”

0
Wanhan Primadonnan viikonlopun ruokakassit noudetaan lauantaina aamupäivällä. Viime lauantainakin ovi kävi tiuhaan, Marko rahasti ja Miia ojentaa valmista annoskassia.

PIIKKIÖ

Wanhan Primadonnan ovi Piikkiössä käy nyt poikkeuksellisesti myös lauantaina, ja aika tiuhaankin muutaman tunnin ajan. Asiakkaat hakevat silloin viikonlopun ruokapaketin, joka sisältää aterian neljälle. Viime lauantaina paketissa oli Paholaisen kanaa coleslaw-salaatin ja juustosalaatin kera.

Suositun lounasravintolan toimintaa poikkeusolot muuttivat nopeasti. Lounastarjoilut pyörivät nyt take away- systeemin mukaan arkisin klo 10 -13, tai niin kauan kuin ruokaa riittää. Lounaan voi noutaa kotiin tai vaikka työpaikalle. Isompia määriä lounasta toimitetaan mm. läheisen Destian siltatyömaan työporukalle ja kahteen vuoroon päivässä.

Miia Salomaa-Nurmi kertoo, että he pyörittävät puolison Marko Nurmen ( nimi korjattu ti klo 8.30) kanssa yritystä nyt kahdestaan, sillä henkilökunta on jouduttu lomauttamaan. Normaaliaikana arkilounaalla asiakkaita kävi luokkaa 120 henkeä ja usein tuntuvasti tuosta ylikin. Nyt noutolounaita menee parhaimmillaan lähes sama määrä, mutta toisinaan sitten määrä voi jäädä selvästi pienemmäksi.

– Vaihtelua on tosi paljon, mutta työmaaruokailujen järjestäminen on ollut osaltaan paikkaamassa tilannetta. Alku oli opettelua puolin ja toisin, mutta nyt jo sujuu.

Viikonloppujen ruokapaketteja tekee nyt moni muukin, mutta Wanha Primadonna saattoi olla paikallisten tarjoajien etunenässä. Niitä on mennyt nyt viiden viikon aikana jatkuvasti kutakuinkin 65 kappaletta. Pääsiäisen alla annoksia meni peräti 85, mutta silloin kylmätilat olivat aivan piukassa.

Yrittäjäpariskunta on toimintaansa mukauttaessaan ajatellut hiukan myös alan toimijoiden tilannetta kokonaisuutena.

– Meillä ei ole kuljetuspalveluja, kun Tuorlan Majatalo järjesti sen, ja jätämme tekemättä juhlapyhien menut, koska Kavalton Tila tekee sellaisia. Jokainen tekee vähän omalla tavallaan ja että jokainen meistä selviäisi koronan ohitte.

Työpäivät ovat pitkiä ja viikon jännitysmomentteja eletään vähintään pari kertaa viikossa tukussa. Risto kertoo, että on saanut välillä jännittää millaisia kuljetusastioita saatavilla on ja mitä ylipäätään saa hankituksi. Aika sumplimista välillä siis.

– Mutta homma pyörii ja joka päivä saa lähteä töihin.

Kotopuolen arkikin sujuu, lapset ovat jo isoja ja etäopiskelussa. Tytär on erityisesti kunnostautunut ruoanlaitossa.