Caruna ja Paimio palkkaavat yhteistyössä nuoren tai nuoria kesätöihin

0

Caruna haluaa tukea haastavana pandemiaaikana verkkoalueensa kuntia ja auttaa niitä palkkaamaa1620vuotiaita nuoria kuntiin kesätöihin. Jokainen Duunienergiaa-kampanjassa mukana oleva kunta saa hän tarkoitukseen 4 000 euroa. Maanantaina jo 29 kuntaa eri puolilla Suomea oli ilmoittautunut mukaan kampanjaan, ja yksi näistä on Paimio.

Jokainen mukana oleva kunta päättää kesätyöntekijän tai työntekijöiden työtehtävän ja työn keston. Paimion osalta tästä ei vielä ole tarkennuksia tiedossa.

– Monella nuorella on vielä kesätyöpaikka saamatta tai se on peruttu koronatilanteen takia. Haluamme tukea nuoria työllistymään ja auttaa kuntia työllistämään. Monelle nuorelle tämä on ensimmäinen työpaikka ja siitä saatava työtodistus on nuorelle tärkeä. Yhtenä työtehtävänä on tehdä kunnasta markkinointivideo ja kertoa nuorten näkökulmasta, miksi oma kunta on monella tavalla niin upea. On hienoa, että kunnat lähtivät mukaan tähän yhteiseen hankkeeseen nopealla aikataululla, kertoo Carunan tiedotteessa viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Anne Pirilä. 

Yhteistyö solmitaan sponsorointisopimuksena Carunan ja kunnan välillä. Kunta palkkaa 16–20-vuotiaan nuoren tai nuoret vähintään kolmeksi henkilötyökuukaudeksi 1.5.–30.9. välisenä aikana Carunan maksamalla sponsorirahalla, joka on 4 000 euroa. Summa on kertakorvaus, ja kunta käyttää sen kokonaisuudessaan kesätyöntekijöiden henkilökustannuksiin.