Jouni Lehikoinen asettuu ehdolle piispanvaalissa

0
Jouni Lehikoinen työskentelee Mikaelin seurakunnassa. Aikaisemmin hän on toiminut kirkkoherrana Paimiossa ja Karinaisissa ja sitä ennen nuorisopappina Turussa.

Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra, rovasti Jouni Lehikoinen, on antanut tänään tiistaina seuraavan tiedotteen julkisuuteen: “Minua on tänään pyydetty ehdolle Turun piispanvaalissa. Pidän asiasta mediatilaisuuden keskiviikkona. Katsotaan, miten “äijän” käy…”
Jouni Lehikoinen on aiemmin toiminut Paimion kirkkoherrana ja on edelleen aktiivinen sen kunnalliselämässä. Turun piispan virka tulee avoimeksi piispa Kaarlo Kallialan jäädessä eläkkeelle 1.2.2021. Piispanvaali tullaan järjestämään syksyllä 2020, ja siinä äänioikeutettuja ovat Turun arkkihiippakunnan papit, lehtorit sekä nimetyt luottamushenkilöt.
Aiemmin ehdokkuudestaan vaalissa on ilmoittanut kirkkoherra Kaisa Huhtala Porista.