Kirjastotoiminta ei ala ihan vielä

0

Hallitus linjasi maanantaina, kertoessaan koronarajoitusten asteittaisesta purkamisesta, että kirjastot voivat aloittaa uloslainauksen heti. Tilojen avaaminen asiakkaille on mahdollista kuitenkin vasta 1.6. lähtien.
– Asiasta ei ole vielä tarkempaa tietoa miten tuo uloslainaus toteutetaan, vaan odottelemme ensin aluehallintovirastolta lisäohjeistusta. Meillä on myös tänään tiistaina Vaski-kirjastojen johtajien palaveri, jossa pyrimme etsimään yhtenäisiä linjauksia, Paimion kirjastonjohtaja Arja Pesonen kertoo.
– Niin olemme ymmärtäneet, että kunnat saavat itse päättää, milloin ja miten uloslainaus alkaa.
Uloslainaus saattaa käytännössä olla esimerkiksi sitä, että asiakas tekee varauksen ja käy noutamassa tilauksensa “etänä”. Siinäkin tapauksessa on pohdittava sitä, miten rajoitetaan kävijämäärä, jotta kaikki käy mahdollisimman turvallisesti ja yhdenmukaisesti.